Počet porcí: 2 - 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 25 minut + 15 minut marinování
Suroviny:
Postup: Čerstvý lilek důkladně omyjeme a osušíme. Z lilku nakrájíme tenká kolečka do 0,5 cm, ty rozložíme na rovnou plochu, osolíme a necháme 15 minut odpočinout. Puštěnou tekutinu osušíme plátěným ubrouskem. V misce smícháme olej s rozetřeným nebo nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Takto připravenou marinádou jednotlivá kolečka důkladně potřeme, vložíme zpět do mísy a necháme 15 minut marinovat. Grilujeme pozvolna přímo na grilovacím roštu po dobu 5 - 10 minut. Vhodné jako příloha ke grilovanému masu. Lze podávat jako lehká večeře pro milovníky zdravé výživy.
Chcete grilovat jako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka soutěže MasterChef Česko, nám na...
V sobotu 6.7. proběhl v Tachlovicích speciální kurz grilování pod vedením Mistra Málka, zaměřený...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo dřevěné uhlí do grilu? Nestihli jste si pořídit gril...