Počet porcí: 2 - 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 25 minut + 15 minut marinování
Suroviny:
Postup: Čerstvý lilek důkladně omyjeme a osušíme. Z lilku nakrájíme tenká kolečka do 0,5 cm, ty rozložíme na rovnou plochu, osolíme a necháme 15 minut odpočinout. Puštěnou tekutinu osušíme plátěným ubrouskem. V misce smícháme olej s rozetřeným nebo nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Takto připravenou marinádou jednotlivá kolečka důkladně potřeme, vložíme zpět do mísy a necháme 15 minut marinovat. Grilujeme pozvolna přímo na grilovacím roštu po dobu 5 - 10 minut. Vhodné jako příloha ke grilovanému masu. Lze podávat jako lehká večeře pro milovníky zdravé výživy.
Grilování je více než jen vaření; je to zážitek, tradice a umění. A když mluvíme o grilování,...
Když se řekne Franklin Barbecue málokdo v České republice ví, o koho nebo o co se jedná. Kdežto v...
Nový, snadno přenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vaším perfektním společníkem na...