Počet porcí: 4
Náročnost: střední
Doba přípravy 30-40 minut
Suroviny:
Postup: Tence nakrájené plátky lilku posolíme a necháme cca 15 minut odpočinout. Vlhkost z lilku osušíme ubrouskem. Jednotlivé plátky osolíme a grilujeme na středně rozpáleném grilu z obou stran po dobu 2-3 minut. Průběžně otáčíme do doby než buse na plátcích vytvoří typické hnědé mřížky. Ogrilované plátky odložíme stranou na nahřátý talíř. Když máme hotové základní plátky, můžeme začít s přípravou náplně. Do větší mísy nasypeme strouhanku, přidáme vejce, mléko a najemno nakrájenou šunku. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem dokud nám nevznikne středně tuhá hmota, kterou budeme lilek plnit. Grilované plátky rozložíme na rovnou podložku. Lžící klademe na kolečka náplň, jednu třetinu náplní nepotíráme. Naskládáme dvě potřená kolečka na sebe, přiklopime třetím nepotřeným. Znovu vložíme prohřát do grilu. Pro zpevnění můžeme použít párátka. Hotové horké věžičky nakonec posypeme strouhaným sýrem. Servírujeme s zeleninovou oblohou.
Grilování je oblíbená činnost Čechů od jara až do podzimu, a co se týká třeba keramických grilů i...
Ve čtvrtek 9.6.2022 v prostorách naší prodejny s grily a udírnami v Tachlovicích proběhl další...
Během probíhající sezóny vyhlásil výrobce Rösle speciální slevy ve výši 4 000 Kč - 7 000 Kč na...