Salsa ze zeleniny pečené v ohni

Salsa ze zeleniny pečené v ohni

Počet porcí: 4

Náročnost: lehká

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny na salsu ze zeleniny pečené v ohni:       

  • 5 ks rajčat         
  • 2 ks cibule          
  • 1 ks lilku        
  • 4 ks paprik – mohou být červené, zelené nebo žluté         
  • čerstvý kopr        
  • citronová šťáva        
  • olivový olej        
  • sůl a pepř

Postup přípravy salsy ze zeleniny pečené v ohni:

  • Nejdříve roztopíme dřevěné uhlí uvnitř grilu.
  • Můžeme grilovat na grilu značky Big Green Egg, který je pro tuto přípravu ideální nebo na jiném typu grilu na dřevěné uhlí.
  • Čerstvou zeleninu omyjeme, osušíme a vložíme do rozpáleného uhlí.
  • Pravidelně ji kontrolujeme a otáčíme do té doby, než se slupka nespálí ze všech stran, což může trvat 10 – 15 minut dle rozpáleného uhlí.
  • Následně zeleninu přendáme do nerezavé nádoby, aby se zapařila a lépe čistila od připálené slupky.
  • Zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
  • Dochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem a čerstvě nakrájeným koprem.
  • Pokud chcete vyzkoušet i jiné varianty nabízíme širokou paletu grilovacích koření na zeleninu.
  • Uvidíte, že lehce okořeněná zelenina dodá salse úplně jiný rozměr.
  • Nakonec nezbývá než zeleninu naservírovat s čerstvým pečivem a nebo s pořádným kusem masa.
  • Přejeme dobrou chuť a grilu zdar! 
pecena-zelenina-1
pecena-zelenina-9
pecena-zelenina-10
pecena-zelenina-3
pecena-zelenina-4
pecena-zelenina-5
pecena-zelenina-6
pecena-zelenina-7
9027-pecena-zelenina-8

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit