Kde je psáno že na grilu se musí připravovat stále dokola jen steaky a velké kusy masa ? Naopak - na grilu jde udělat cokoli ! Máme tu pro vás skvělý recept, který vás určitě nadchne. Pokud máte rádi toasty s různými náplněmi a zároveň milujete grilování, tak tohle je přesně pro vás. A věřte mi, gril dodá těmto toastům úplně nový rozměr chuti! Tak pojďme na to!
Co budeme potřebovat:
A jdeme na to - připravíme gril. Grilování je umění a způsob, jakým gril připravíte, může výrazně ovlivnit výslednou chuť vašich toastů. Máte několik možností:
Ať už máte jakýkoli gril, důležité je, aby byl dostatečně rozpálený před grilováním. Grilování na otevřeném ohni dodá našim toastům tu pravou chuť!
Začneme s řepovou pomazánkou. Rozmixujeme červenou řepu s trochou ricotty, osolíme, opepříme a přidáme šťávu z půlky limetky. Hotovo! Dáme stranou.
V misce si smícháme olivový olej, šťávu z půlky limetky, sůl, pepř a přidáme maliny s borůvkami. Vše promícháme a taky dáme stranou.
Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a rozmačkáme. Přidáme šťávu z limetky, olivový olej, sůl, pepř a trochu ricotty. Vše promícháme. A zase stranou s tím.
Toasty si opečeme na grilu, na který jsme předtím nanášeli trochu přepuštěného másla. Toasty by měly mít krásné proužky od grilu a chutnat lehce kouřově. Na tu samou grilovací plochu si opečeme broskve a slaninu. Slaninu trochu posypeme cukrem a pak ji pokapeme pomerančem.
... V anglosaských zemích se toast dělá ke grilovaným jídlům zcela běžně, mnohem časteji než zelenina nebo brambory jako u nás.Úplně je bežné ho dělat jen tak na sucho, nebo s nějakou vhodnou grilovací omáčkou ....
Na jeden toast rozetřeme avokádovou pomazánku, přidáme slaninu s pomerančem a sázené vejce. Na druhý toast dáme řepovou pomazánku, opečenou broskvi, pokapeme javorovým sirupem a posypeme balkánským sýrem. Na poslední toast namažeme lučinu, osolíme, opepříme a přidáme salát s ovocem. Na vrch dáme dračí ovoce a pár květin pro ozdobu.
A je to! Tři různé toasty, které vás určitě potěší. Skvělé na grilovačku nebo jen tak k snídani. Užijte si to a dejte vědět, jak vám chutnalo!
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...
Pro velký zájem o grilování na keramických grilech Big Green Egg jsme pro obdivovatele těchto...
Pokud hledáte ideální místo pro nákup čerstvých ryb na pánev nebo rádi grilujete a udíte ryby,...