Grilované vepřové koleno

Grilované vepřové koleno
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Porce: 2

Suroviny:

  • 1 pěkné zadní koleno
  • sůl, pepř
  • 1 dcl oleje
  • 1 litr světlého piva
  • kmín

Postup:

  • Pěkné masité zadní koleno z vepřového kusu opláchneme pitnou vodou a osušíme.
  • Kůži na koleni nařežeme ostrým nožem do kosočtverců.
  • Koleno nasolíme a napepříme.
  • Rukami vmasírujeme sůl a pepř do každého záhybu.
  • Nakonec maso podle chuti posypeme kmínem.
  • Celé koleno vložíme do alobalové misky a podlijeme olejem a pivem.
  • Vložíme do roztopeného grilu a za občasného potírání grilujeme nepřímo při teplotě cca 200 - 250 stupňů po dobu 2 - 2,5 hodiny.
  • Podle potřeby podléváme pivem.
  • Podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.

Není nad to, dostat na talíř pořádný kus vepřového i s kostí, například vepřové koleno a pěkně po chlapsku se s tím porvat. K dochucení vám budou stačit tradiční ingredience jako sůl, pepř, kmín a české světlé pivečko.

...grilované koleno je klasikou, kterou milujeme. Ale co když bychom mohli jeho chuť ještě vylepšit? Naše grilovací BBQ koření dodá vašemu koleni hloubku a komplexnost chutí, které z něj udělají skutečnou hvězdu večera. Křupavá kůže, měkké maso a bohatá chuť - to je slib našeho koření pro vaše koleno.

Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno
Recept na grilované vepřové koleno

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit