Grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou

Grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 4 - 6

Suroviny:

  • 4 - 6 plátků kotlet vykostěných nebo s kostí
  • strouhaná kůra z 1 bio citronu
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 - 4 lžíce nasekaného tymiánu (popř. 1 lžíce sušeného)
  • 2 lžíce najemno utřeného česneku
  • 1 lžíce hrubého pepře

Postup:

  • Plátky kotlet rozložíme na rovnou podložku, naklepeme paličkou na maso nebo tupou hranou nože.
  • Osolíme a opepříme.
  • Ze zbylých přísad vymícháme marinádu.
  • Naklepané plátky vložíme do marinády a maso na několik hodin naložíme.
  • Před samotným grilováním maso lehce osušíme.
  • Gril rozpálíme na střední teplotu na přímé grilování a grilujeme po dobu 5 - 7 minut z každé strany.
  • Jako přílohu podáváme čerstvý měkký chléb a zeleninový salát.
  • Můžeme nabídnout i BBQ omáčky ke grilovanému masu.

Voňavý tymián a sladkokyselá citrónová šťáva dokážou s vepřovým divy. Pohostěte své přátelé kotletkami s citronovo-tymiánovou marinádou a uvidíte, jak se budou olizovat.

Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou
Recept na grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit