Grilované hrušky

Grilované hrušky

Počet porcí: 2 - 6

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 60 minut

Suroviny:

  •     6 velkých zralých hrušek
  •     1/2 citronu
  •     máslo
  •     cukr
  •     1 balení sušenek nejlépe s ořechy
  •     1/2 lžičky citronové kůry
  •     1 vanilkový cukr


U hrušek uřízneme špičky, vykrajovátkem opatrně odstraníme středy hrušek. Takto připravené hrušky uvnitř zakápneme citronem a naplníme rozdrcenými sušenkami, zasypeme jednou lžičkou cukru smíchaného s kořením. Hrušky zaklopíme odřízlými špičkami. Celé pomažeme máslem, vložíme do zapékaci misky a zvrchu zasypeme ještě lehce cukrem. Podlijeme trochou vody a vložíme do grilu rozpáleného na nepřímé grilování na cca 35 minut. Občas zkontrolujeme propečení špejlí, měla by lehce projet do středu. Tento výborný dezert podáváme horký.

Připravíme si hrušky, citron, máslo, cukr, oříškové sušenky, citronovou kůru a vanilkový cukr.
U hrušek uřízneme špičky.
Pomocí vykrajovátka vyjmeme střed hrušky.
Vnitřek hrušky zakápneme citronovou šťávou a naplníme rozdrcenými sušenkami.
Hrušky dáme do zapékací misky a do jejich vnitřků přisypeme cukr smíchaný s kořením.
Hrušky přikopíme užíznutými špičkami...
...a celé je pomažeme máslem.
Před přesunem na gril hrušky ještě zlehka posypeme cukrem.
Před přesunem na grilovací rošt hrušky podlijeme trochou vody.
Grilujeme nepřímou metodou zhruba 35 minut.
Hrušky můžeme při grilování kontrolovat pomocí špejle. Po sundání z grilu ihned podáváme.