Grilovaný banán s mascarpone

Grilovaný banán s mascarpone

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  •     Malé banány
  •     250 g mascarpone,
  •     50 ml rumu
  •     1 lžička mletá skořice
  •     5 dkg moučkového cukru


Postup: Banány grilujeme na nepřímém středním žáru po dobu 10- 12 minut. Za pravidelného otáčení opékáme, dokud nejsou banány zcela tmavé a tělo měkké. Mezi tím si v misce smícháme mascarpone s cukrem rumem a skořicí. Banány otevřeme, přeložíme na talíř a ke každému upravíme část ochuceného mascarpone.

Připravíme si banány, mascarpone, rum, skořici a moučkový cukr.
Banány grilujeme na nepřímém středním žáru po dobu 10-12 minut. Banány pravidelně otáčíme!
Mezitím si v misce připravíme směs na polejvání.
V míse smícháme rum, cukr, mascarpone a skořici.
Banány sundáme z grilu až ve chvíli, kdy jsou tmavé a tělo mají měkké.
Banány oloupeme, dáme na talíř společně s ochuceným mascarpone.