Jablkové lívance se smetanou

Jablkové lívance se smetanou

Počet porcí: 8
LívanceNáročnost: středně těžké
Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     3 vejce
  •     50 dkg jablek
  •     3 lžíce cukru
  •     1 kypřící prášek
  •     300 ml mléka
  •     25 dkg hladké mouky
  •     Špetka soli
  •     Zakysaná smetana
  •     Skořicový cukr
  •     Olej na smažení


V míse smícháme vejce, cukr, jablka a mléko. Postupně zapracujeme mouku smíchanou s trochou prášku do pečiva. Na litinové pánvi rozpálíme olej a smažíme z obou stran. Teplé dochutíme zakysanou smetanou. Můžeme též obalit ve skořicovém cukru.

Na lívance budeme potřebovat vejce, mouku, jablka, cukr, kypřící prášek, mléko, sůl, smetanu, skořicový cukr a olej na smažení.
Oloupeme jablka, zbavíme jadérek. Jablka potom nastoruháme.
Do mísy na lívancové těsto přidáme mouku.
Pak přichází na řadu moučkový cukr.
Do mísy rozklepneme 3 vejce.
Přisypeme kypřící prášek.
A špetku soli.
A nakonec k těstu přilijeme trochu mléka.
Na litinové pánvi rozpálíme olej a lívance na něm osmažíme z obou stran.
Hotové lívance podáváme se zakysanou smetanou nebo je můžeme obalit ve skořicovém cukru.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit