Škvarkový mřížkový koláč

Škvarkový mřížkový koláč

Suroviny

  • ½ kg hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka skořice
  • 2 vajíčka
  • Jahodová marmeláda (může být i jiná)
  • 250 g moučkového nebo krystalického cukru
  • 250 g mletých studených škvarků z vepřového sádla
  • trochu mléka



Pracovní postup

  • do hladké mouky přidáme 1 sáček prášku do pečiva
  • přidáme špetku skořice
  • do základu těsta rozklepneme 2 vejce
  • přidáme 250 gramů moučkového cukru
  • dále přidáme 250 gramů škvarků a nakonec trochu mléka
  • ze směsi vypracujeme těsto a rozdělíme na třetiny
  • ze dvou třetin uhněteme základ koláče, zbylou třetinu těsta použijeme na zdobení (mřížky)
  • přidáme jahodový džem
  • koláč dáme do trouby a pečeme na 170 °C asi 40 minut
1
3
4
5
6
7
8
10

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit