Grilované vepřové s liškami

Grilované vepřové s liškami
Metoda přípravy: grilování, restování, vaření
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 2 - 4

Suroviny:

  • 2 ks vepřová lopatka
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla
  • 1 oříšek klasického másla
  • 1 ks cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 větvička tymiánu
  • 100-150 g lišek
  • 200 ml smetany (33% tuku)
  • 300-400 g krup
  • 1 kávová lžička česnekové pasty
  • 1 hrst plocholisté petržele
  • výhonky z ředkvičky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  • Takže, máme tu vepřovou lopatku. Pokud máte tu s kůží, nezapomeňte ji naříznout, aby se maso při pečení nezkroutilo a tuk mohl hezky vytékat a karamelizovat se.
  • No a samozřejmě, osolíme a opepříme z obou stran, jak kdo má rád.
  • A teď k tomu grilování. Maso krátce opečeme na rozpáleném grilu, a začneme u tukového krytí.
  • Ten tuk by měl začít bublat a karamelizovat se, což dodá masu tu výjimečnou chuť.
  • Po opečení ze všech stran maso přesuneme na chladnější část grilu a pečeme ho takových 45 minut na 130 °C.
  • Toto pomalé pečení zaručuje, že maso bude měkké, šťavnaté a plné chuti.
  • Pokud chcete dosáhnout dokonalého výsledku, je nezbytné mít výkonný gril, ideálně plynový nebo peletový.
  • Tyto grily nabízejí konzistentní teplotu a umožňují precizní kontrolu nad procesem grilování. Takže pokud jste vášnivý grilovač, určitě stojí za to investovat do kvalitního grilu.
  • A teď k tomu krupetu! Na rozpálené plotýnce vložíme Wok, přidáme lžíci přepuštěného másla a nakrájenou cibuli.
  • Tu restujeme dozlatova, dokud nezačne mít tu karamelovou barvu a vůni.
  • Přilijeme bílé víno k orestované cibuli a necháme ho trochu vyvařit, což zesílí jeho chuť.
  • Přidáme nasekaný rozmarýn a tymián, které dodají krupetu tu správnou vůni.
  • Po vyvaření vína přidáme lišky, které by měly být krásně zlaté a křupavé.
  • Přilijeme smetanu a necháme ji svařit, což vytvoří tu krémovou konzistenci krupeta.

No tak, léto je v plném proudu a co je lepšího než rozjet gril na zahradě? Sluníčko pálí, kolem se šíří ta nádherná vůně grilovaného masa a všichni jsou v pohodě. Grilování není jen o jídle, ale hlavně o tom super pocitu, když se sejde rodina a kámoši. A mám pro vás jeden parádní recept, co vás rozhodně nezklame a udělá z vašeho grilování hit!

Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami
Recept na grilované vepřové s liškami

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit