Grilovaný bok s kávovou marinádou

Grilovaný bok s kávovou marinádou
Metoda přípravy: grilování, marinování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 2 - 4

Suroviny:

  • 1 kg prorostlého boku
  • 2 - 3 lžíce kávového koření s chilli
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 50 ml oleje

    Na kávovou marinádu

  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky mořské soli
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžíce mletého chillli
  • 4 lžičky celého římského kmínu, orestovat
  • 4 lžíce čerstvě namleté kávy

Postup:

  • Maso odložíme na prkénko, v míse smícháme kávové koření s chilli, sójovou omáčku a olejem, vymícháme do hladké řidší marinády.
  • Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu.
  • Maso ze všech stran důkladně potřeme a uložíme do chladu marinovat 2 - 3 hodiny.
  • Grilujeme na nepřímém žáru 45 - 60 minut.
  • Občas otočíme a zkontrolujeme.
  • Grilovaný bok podáváme se světlou omáčkou BBQ.
  • Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a křupavé pečivo.

Láká vás spojení netradičních chutí? Rádi experimentujete a nebojíte se jít do rizika? Pak je náš recept na grilovaný vepřový bok s kávovou marinádou přesně tím pravým pro vás a váš zahradní gril.

Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou
Recept na grilovaný bok s kávovou marinádou

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit