Grilovaný bůček v pivní marinádě

Grilovaný bůček v pivní marinádě
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 4 - 6

Suroviny:

  • 4 - 6 plátků pěkného bůčku
  • 250 ml tmavého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce česneku
  • 1 lžička soli
  • čerstvý mletý pepř

Postup:

  • Porce bůčku osolíme a opepříme, lehce naklepeme.
  • Z piva, oleje, česneku umícháme marinádu, do které na několik hodin naložíme naklepané plátky bůčku.
  • Před vložením na gril maso lehce osušíme.
  • Po obou stranách grilujeme 5 - 7 minut dokud se nevytvoří typické mřížkování zlatavé barvy.
  • V průběhu grilování můžeme ještě libovolně potírat zbylou marinádou.
  • Podáváme horké s hořčicí, křenem a čerstvým chlebem.

Pořádné jídlo pro pořádného chlapa, tak by se dal charakterizovat náš vepřový bůček v pivní marinádě. Nádherně prorostlý bůček a jednoduchá, ale osvědčená chuť česneku, soli, pepře a černého piva dokážou dohromady úplné divy.

Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě
Recept na grilovaný bůček v pivní marinádě

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit