Grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem

Grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 kozí camemberty
  • 1 jablko
  • 100 g sušených nebo 200 g čerstvých brusinek
  • trochu skořice
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • čerstvý rozmarýn
  • bageta

Postup:

  • Sušené brusinky zalijeme vodou a necháme půl hodiny odstát.
  • Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky.
  • Brusinky s jablkem, trochou skořice, cukrem a citronovou šťávou podusíme doměkka.
  • Porce sýra lehce pokapeme olivovým olejem, z alobalu 2 x přeloženého poskládáme malou misku a s ní vložíme do grilu.
  • Grilujeme metodou nepřímého grilování dokud se sýr pěkně nenafoukne.
  • Ve chvíli, kdy je sýr prohřátý, lžící na něj naklademe směs brusinek s jablky a ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu.
  • A necháme ještě znovu prohřát.
  • Sýr servírujeme se zbylou brusinkovou omáčkou a plátky nakrájené bagety, tu můžeme též lehce dokřupava opéct na grilu.

Také byste rádi zakousli něco malého, ale nemusí to být zrovna grilovaná klobása? Tak zkuste náš tip na camembert s brusinkami a rozmarýnem grilovaný v alobalu. Je to vážně lahůdka.

Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem
Recept na grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit