Grilovaný marinovaný bok

Grilovaný marinovaný bok
Metoda přípravy: marinování, grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Porce: 6 - 8

Suroviny:

  • 4 kg vepřového boku
  • černé pivo
  • česnek
  • červená paprika
  • sůl a pepř

Postup:

  • Pořádný kus boku i s kůží o váze cca 4 kg nechat marinovat 24 hodin v marinádě z černého piva, česneku, soli a červené papriky.
  • Kůži na boku nařežeme ostrým nožem do úhledných čtverečků.
  • Přísady do marinády dáme přiměřeně podle vlastní chuti.
  • Pokud použijeme při nakládání řeznickou rychlosůl, postačí marinovat 12 hodin.
  • Grilujeme nepřímou metodou ve středu grilu se zavřeným poklopem po dobu cca 1 - 1/2 hodiny.
  • Občas zkontrolujeme a potřeme zbylou marinádou.
  • Nezbytnou přílohou k tomuto pokrmu je již zmíněné vychlazené pivo.

Co může být lepšího, než si za pěkného počasí na zahradě rozpálit gril a šoupnout na něj pořádný kus vepřového boku i s kůží a pěkně to zalévat poctivým českým pivem?

Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok
Recept na grilovaný marinovaný bok

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit