Počet porcí: 3-4Flank steak
Náročnost: snadné
Doba přípravy:50 minut
Suroviny:
1 steak z hovězího pupku - flank steak5 lžic sojové omáčky
2 lžíce cukru
3 lžíce vína
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 Chilli paprička nebo tabasco
2-3- cibule
4 lžíce sezamu
hrubá sůl
sklenička chřestu
olivový olej
zelená petrželová nať
Postup: Sojovou omáčku rozšleháme s cukrem , octem, olejem , česnekem , a chili. K tomuto přidáme cibulku a koriandr.Steak vložíme do skleněné nádoby , zalijeme marinádou a maso v ní vykoupeme, maso můžeme několikrát obrátit. Na posyp orestujeme sezam po dobu 2 minut na suché pánvi. Spolu se solí utřeme v keramické misce.Chřest připravíme osušíme , kousky potřeme olejem. Grilujeme na středním žáru. Nejprve připravíme steak, který grilujeme přibližně 10 minut, dokud není propečený dorůžova.. Necháme odpočívat, připravíme si chřest. Ze steaku nakrájíme šikmo tenké plátky., posypeme seznamem. Podáváme s chřestem, posypané petrželkou.
Letošní zimě už definitivně odzvonilo. Jaro je v plné síle a my dostali chuť na pořádnou pizzu....
Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových...
Letošní rok je plný novinek a další z nich je naše účast na prestižním veletrhu FOR GARDEN....