Počet porcí: 3-4Flank steak
Náročnost: snadné
Doba přípravy:50 minut
Suroviny:
1 steak z hovězího pupku - flank steak5 lžic sojové omáčky
2 lžíce cukru
3 lžíce vína
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 Chilli paprička nebo tabasco
2-3- cibule
4 lžíce sezamu
hrubá sůl
sklenička chřestu
olivový olej
zelená petrželová nať
Postup: Sojovou omáčku rozšleháme s cukrem , octem, olejem , česnekem , a chili. K tomuto přidáme cibulku a koriandr.Steak vložíme do skleněné nádoby , zalijeme marinádou a maso v ní vykoupeme, maso můžeme několikrát obrátit. Na posyp orestujeme sezam po dobu 2 minut na suché pánvi. Spolu se solí utřeme v keramické misce.Chřest připravíme osušíme , kousky potřeme olejem. Grilujeme na středním žáru. Nejprve připravíme steak, který grilujeme přibližně 10 minut, dokud není propečený dorůžova.. Necháme odpočívat, připravíme si chřest. Ze steaku nakrájíme šikmo tenké plátky., posypeme seznamem. Podáváme s chřestem, posypané petrželkou.
Naše zapálení pro keramické grily Big Green Egg přispělo k tomu, že se naše prodejna v...
Když se řekne Franklin Barbecue málokdo v České republice ví, o koho nebo o co se jedná. Kdežto v...
Nový, snadno přenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vaším perfektním společníkem na...