Flank steak s chřestem

Flank steak s chřestem

Počet porcí: 3-4Flank steak
Náročnost: snadné
Doba přípravy:50 minut

Suroviny:

    1 steak z hovězího pupku - flank steak5 lžic sojové omáčky
    2 lžíce cukru
    3 lžíce vína
    2 lžíce olivového oleje
    3 stroužky česneku
    1 Chilli paprička nebo tabasco
    2-3- cibule
    4 lžíce sezamu
    hrubá sůl
    sklenička chřestu
    olivový olej
    zelená petrželová nať

Postup: Sojovou omáčku rozšleháme s cukrem , octem, olejem , česnekem , a chili. K tomuto přidáme cibulku a koriandr.Steak vložíme do skleněné nádoby , zalijeme marinádou a maso v ní vykoupeme, maso můžeme několikrát obrátit. Na posyp orestujeme sezam po dobu 2 minut na suché pánvi. Spolu se solí utřeme v keramické misce.Chřest připravíme osušíme , kousky potřeme olejem. Grilujeme na středním žáru. Nejprve připravíme steak, který grilujeme přibližně 10 minut, dokud není propečený dorůžova.. Necháme odpočívat, připravíme si chřest. Ze steaku nakrájíme šikmo tenké plátky., posypeme seznamem. Podáváme s chřestem, posypané petrželkou.

Na přípravu grilovaného flank steaku s chřestem budeme potřebovat hovězí pupek, česnek, olivový olej, tabasco, cibuli, zelenou petrželovou nať, chřest, víno a  sezamová semínka.
Nejprve se pustíme do marinády. Proto si do skleněné mísy nalijeme červené víno.
Přidáme asi pět lžic sojové omáčky...
...a dvě lžíce hnědého cukru.
Pak přichází na řadu olivový olej...
...a poté nadrobno nakrájená cibule.
Dále si nakrájíme čili paprčiku...
...a přidáme ji do marinády.
Marinádu máme hotovou a můžeme tak do ní vložit maso.
Marináda musí prostoupit každičký kousek masa.
Flank steak položíme na rozpálený rošt. Grilujeme na středním žáru.
Přesné údaje o teplotě uvnitř steak nejlépe zjistíme pomocí termosondy.
Sezamová semínka utřeme společně se solí v kremické misce.
Na suché pánvi orestujeme sezam, kterým hotový flank steak posypeme. Pak si osušíme a oloupeme chřest a také jej položíme na rozpálený grilovací rošt.
U hovězích steaků je nesmírně důležitá míra propečení.
My dáváme přednost medium rare.
Flank steak s chřestem a posypaný sezamovými semínky servírujeme s čerstvou zeleninou a chlebem, či jiným pečivem.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit