Počet porcí: 2 - 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
1 steak z hovězího boku
4 lžíce rostlinného oleje
Na marinádu:
3 stroužky česneku
1 - 3 chili papričky
1/4 hrnku koriandru
3 lžíce hnědého cukru
1/3 hrnku sojové p,íčly
1/4 hrnku limetkové šťávy
K ochucení:
1/2 hrnku nasekaných, nasucho opražených ořechů, nejlépe arašídy, nasekaná zelená petrželka
Postup: V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, z masa nakrájíme napaříč na dlouhé tenké plátky a napíchneme na jehly. Jehly rozložíme do ploché nádoby a zalijeme marinádou a necháme 30 minut marinovat. Gril roztopíme na přímé grilování. ROšt potřeme olejem a uložíme na něj připravené jehly tak, aby nechráněné konce jehel směřovaly od ohně. Maso grilujeme 1 - 2 minuty z kadé strany, během grilování ještě jednou potřeme zbylou marinádou. Podávejte s omáčkou podle chuti.
Chcete grilovat jako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka soutěže MasterChef Česko, nám na...
V sobotu 6.7. proběhl v Tachlovicích speciální kurz grilování pod vedením Mistra Málka, zaměřený...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo dřevěné uhlí do grilu? Nestihli jste si pořídit gril...