Hovězí saté

Hovězí saté

Počet porcí: 2 - 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

    1 steak z hovězího boku
    4 lžíce rostlinného oleje

Na marinádu:

    3 stroužky česneku
    1 - 3 chili papričky
    1/4 hrnku koriandru
    3 lžíce hnědého cukru
    1/3 hrnku sojové p,íčly
    1/4 hrnku limetkové šťávy

K ochucení:

1/2 hrnku nasekaných, nasucho opražených ořechů, nejlépe arašídy, nasekaná zelená petrželka

Postup: V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, z masa nakrájíme napaříč na dlouhé tenké plátky a napíchneme na jehly. Jehly rozložíme do ploché nádoby a zalijeme marinádou a necháme 30 minut marinovat. Gril roztopíme na přímé grilování. ROšt potřeme olejem a uložíme na něj připravené jehly tak, aby nechráněné konce jehel směřovaly od ohně. Maso grilujeme 1 - 2 minuty z kadé strany, během grilování ještě jednou potřeme zbylou marinádou. Podávejte s omáčkou podle chuti.

K přípravě hovězího saté budeme potřebovat steak z hovězího boku, rostlinný olej, sůl, pepř, česnek, chili paprčiky, koriandr, hnědý cukr,
Nejdříve se pustíme do marinády. Do skleněné mísy vymáčkneme 1/4 hrnku limetkové šťávy.
Přidáme na malé kousky nakrájené chili papričky...
....pak čerstvý koriandr...
...a nepostradatelný česnek.
Steak z hovězího boku nakrájíme na malé nudličky.
Kousky hovězího boku napichujeme na dřevěné špejle nebo kovové špízy.
Když máme maso napíchané na špejlích, můžeme se pustit do marinovaní.
Všechny hovězí špízy vymácháme v marinádě, kterou jsme si předtím připravili.
Marinované hovězí saté klademe na rozpálený rošt, spíše blíž středu.
Pro zvýraznění chuti můžeme špízy ještě jednou potřít naší marinádou.
Hovězí saté grilujeme 1-2 minuty z každé strany.
Hovězí saté podáváme s rozpečeným pečivem a čerstvou zeleninou.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit