Kebab z mletého masa

Kebab z mletého masa

Počet porcí: 4 - 6

Náročnost: středně náročné

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     500 g mletého hovězího libového masa
  •     3 lžíce zelených bylinek
  •     2 jarní cibulky
  •     2 stroužky česneku
  •     1/2 lžičky kmínu
  •     1/4 lžičky mletého pepře
  •     1/4 lžičky muškátového oříšku
  •     bambusové špejle nebo kovové špízy


Postup: Mleté maso vložíme do mísy, přidáme koření, čenek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno. Řádně promícháme a rozdělíme na jednotlivé porce. Špejle předem namočíme do vody, aby se nám při grilování nepřepalovaly. Z připraveného masa utvoříme kolem špejle malé válečky. Gril rozehřejeme na přímé grilování a špejle s masem vkládáme do středu grilu. Grilujeme po dobu 7 - 12 minut, podle potřeby několikrát otočíme. Podáváme s pečivem, popřípadě s rýží ochucenou šafránem.

Na tradiční turecké jídlo budeme potřebovat mleté hovězí maso, čerstvé bylinky, 2 jarní cibulky, česnek, kmín, čerstvě namletý pepř, muškátový oříše a samozřejmě špejle, aby bylo keban na co napíchnout.
V dostatečně velké míse smícháme maso s bylinkama a jarní cibulkou.
Směs v míse osolíme a opepříme.
Přidáme česnek...
...a všechny ingredienci důkladně promícháme.
Nyní si z naší směsi na kebab vytvoříme malé válečky.
Válečky napícháme na špejle...
...a hned na to je klademe na rozpálený grilovací rošt.
Grilujeme přímou metodou, jednotlivé špízy by měli být spíše u středu než na kraji.
Kebab z mletého masa grilujeme přibližně 7-12 minut. Špízy průběžně otáčíme, aby se nepřipálily.
Kebab podáváme s arabským chlebem, zeleninou, ale klidně i s českým pečivem.

Aktuality

Archiv aktualit