Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho

Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho

Ne, opravdu to není překlep. Ornytologicklý burger se nejmenuje podle člověka co zkoumá ptáky, ale podle známeho kuchaře Ornyho který válí na každém typu grilu.  takže tak :)
Když chceš udělat ten pravý ornytologický burger - protože Orny prostě burgery umí - musíš to dělat pořádně, ne jako ti rozlítaní ptáčci, co se snaží dělat španělský ptáček jako ve školní jídelně a  výsledek je jen smutný pokus který nikdo nejí. A kde je lepší místo na takový pořádný burger než gril s otevřeným ohněm? To je to pravé grilování pro chlapy, kde cítíš ten oheň, dým a maso se peče přímo před tebou.

Suroviny na ptáček v burgeru :

  • 4 housky
  • 1 kg masa - třeba  mletý hovězí krk (80% hovězí maso a 20% tuk)
  • 2ks středně velké cibule
  • 20 dg špek nebo anglická slanina
  • 20 dg salámu
  • vejce
  • hořčice
  • kyselá okurka
  • sůl a  pepř
  • rukola
  • přepuštěné máslo
  • Demi glace
  • majonéza
  • cukr


Takže, co potřebuješ? Housky, mletý hovězí krk, cibuli, špek, anglickou slaninu, salám, vejce, hořčici, kyselé okurky, sůl, pepř, rukolu, přepuštěné máslo, demi glace, majonézu a cukr. A ne, nebudeme dělat španělský ptáček s rýží. Tohle je něco jiného!
Začni tím, že si vezmeš tu cibuli a smažíš ji na grilu s přepuštěným máslem, až bude mít barvu správného španělského ptáčka , jako by byl z vepřového masa. Pak přidej špek, salám a okurky. A ne, nechci slyšet nic o receptu na španělské ptáčky které doma kuchtíte v troubě troubě. Tohle je burger, Ornyho burger a ne nějaký vepřový španělský ptáček!

Jakmile máš všechno opečené, přidej lák z okurek, hořčici a cukr. Pak demi glace. Až to budeš mít, rozmixuj to a přidej majonézu. Pokud je to moc husté, přidej trochu smetany. Omáčka tomu dá tu správnou chuť, bez ní to bude jen kus hovězího masa. Dobrý, ale není to ono. Potřebujete to ten správný říz.

Pak si vezmi anglickou slaninu a smíchej ji se zbytkem špeku, salámu a okurek. Smaž to dozlatova přímo na grilu. Mleté maso osol a opepř a udělej z něj placičky. Griluj je na otevřeném ohni a přidej přepuštěné máslo. A ne, nejsme tu na pohlreich show, takže to dělej po svém! Tvůj gril, tvůj burger, tvoje pravidla !

Když máš maso hotové, opeč si housky přímo na grilu. Na spodní část bulky namaž tu omáčku, přidej směs slaniny a rukolu. Na to maso, vejce a zakryj horní částí housky. A je to hotové!

Takže, kámo, teď už víš, jak udělat ten pravý ornytologický burger na otevřeném ohni. A nezapomeň, že tohle není žádný španělsky ptáček. Tohle je něco mnohem lepšího a pravého pro chlapy jako ty! Podívej se na další Ornyho recepty na jeho YT kanále

ornyho burger jako španělský ptáček - dnes to bude hodně o ohni
ornyho burger jako španělský ptáček - vajíčka a maso
ornyho burger jako španělský ptáček - bulky se už pečeou
ornyho burger jako španělský ptáček - špek už je na housce
ornyho burger jako španělský ptáček - rukola to oživí
ornyho burger jako španělský ptáček - krásný kus masa na řezu
ornyho burger jako španělský ptáček - slanina se už peče
ornyho burger jako španělský ptáček - otevřený oheň tomu dá chuť
ornyho burger jako španělský ptáček - sám autor
ornyho burger jako španělský ptáček - psatva pro oči
ornyho burger jako španělský ptáček - už chybí jen přiklopit
ornyho burger jako španělský ptáček - prostě paráda

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit