Ne, opravdu to není překlep. Ornytologicklý burger se nejmenuje podle člověka co zkoumá ptáky, ale podle známeho kuchaře Ornyho který válí na každém typu grilu. takže tak :)
Když chceš udělat ten pravý ornytologický burger - protože Orny prostě burgery umí - musíš to dělat pořádně, ne jako ti rozlítaní ptáčci, co se snaží dělat španělský ptáček jako ve školní jídelně a výsledek je jen smutný pokus který nikdo nejí. A kde je lepší místo na takový pořádný burger než gril s otevřeným ohněm? To je to pravé grilování pro chlapy, kde cítíš ten oheň, dým a maso se peče přímo před tebou.
Takže, co potřebuješ? Housky, mletý hovězí krk, cibuli, špek, anglickou slaninu, salám, vejce, hořčici, kyselé okurky, sůl, pepř, rukolu, přepuštěné máslo, demi glace, majonézu a cukr. A ne, nebudeme dělat španělský ptáček s rýží. Tohle je něco jiného!
Začni tím, že si vezmeš tu cibuli a smažíš ji na grilu s přepuštěným máslem, až bude mít barvu správného španělského ptáčka , jako by byl z vepřového masa. Pak přidej špek, salám a okurky. A ne, nechci slyšet nic o receptu na španělské ptáčky které doma kuchtíte v troubě troubě. Tohle je burger, Ornyho burger a ne nějaký vepřový španělský ptáček!
Jakmile máš všechno opečené, přidej lák z okurek, hořčici a cukr. Pak demi glace. Až to budeš mít, rozmixuj to a přidej majonézu. Pokud je to moc husté, přidej trochu smetany. Omáčka tomu dá tu správnou chuť, bez ní to bude jen kus hovězího masa. Dobrý, ale není to ono. Potřebujete to ten správný říz.
Pak si vezmi anglickou slaninu a smíchej ji se zbytkem špeku, salámu a okurek. Smaž to dozlatova přímo na grilu. Mleté maso osol a opepř a udělej z něj placičky. Griluj je na otevřeném ohni a přidej přepuštěné máslo. A ne, nejsme tu na pohlreich show, takže to dělej po svém! Tvůj gril, tvůj burger, tvoje pravidla !
Když máš maso hotové, opeč si housky přímo na grilu. Na spodní část bulky namaž tu omáčku, přidej směs slaniny a rukolu. Na to maso, vejce a zakryj horní částí housky. A je to hotové!
Takže, kámo, teď už víš, jak udělat ten pravý ornytologický burger na otevřeném ohni. A nezapomeň, že tohle není žádný španělsky ptáček. Tohle je něco mnohem lepšího a pravého pro chlapy jako ty! Podívej se na další Ornyho recepty na jeho YT kanále
V sobotu 15.3.25 proběhl „poslední“ jarní kurz s Mistrem Málkem. Tentokrát se Mistr a jeho...
Češi jsou národem, který miluje sýry v jakékoli podobě. Co tedy vyzkoušet přidat sýr i do uzeného...
Ve středu 12.2.2025 se v areálu naší prodejny v Tachlovicích konalo školení pro prodejce...