Rib eye steak v kávové marinádě

Rib eye steak v kávové marinádě

Počet porcí:4
Náročnost: středně těžkéRib eye steak
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:

  •     4 steaky z vysokého roštěnce
  •     1 lžíce mleté kávy
  •     2 lžičky soli
  •     1 lžička hnědého cukru
  •     1/2 lžičky pepře
  •     1/4 lžičky mletého nového koření
  •     olivový olej


Postup:Ve skleněné míse smícháme cukr, kávu, sůl, pepř a nové koření. Tuto směs řádně promícháme a přilijeme olej. Maso naklepeme paličkou na maso nebo použijeme tupou stranu nože Steaky naložíme do připravené marinády alespoň na 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě. Mřížku grilu očistíme a potřeme tukem, můžeme použít i Weber BBQ olej - sprey na promazání roštů ze slunečnicového oleje. Grilujeme na přímém žáru po dobu 4 - 5 minut z každé strany. Hotové maso přesuneme na místo mimo žár a necháme 10 minut odpočinout, aby se nám pěkně uvolnila šťáva obsažená v mase. Servírujeme s pečivem a zeleninovou oblohou či salátem.

Na přípravu budeme potřebovat pěkné steaky z vysokého roštěnce, mletou kávu, sůl, pepř, mleté nové koření a olivový olej. Na přílohu potom pečivo a oblíbenou zeleninu.
Ve skleněné míse smícháme nasucho mletou kávu, cukr, kmín, sůl, pepř a nové koření. Tuto směs řádně promícháme.
Hnědý cukr má mnohem lepší chuť, ale lze použít i cukr bílý.
S hrubozrnnou solí zamusíme zacházet velmi opatrně. Solí více.
Pepř jsme u našich řeceptů používali výhradně tříbarevný, nejen kvůli chuťovému, ale také vizuálnímu efektu.
Do promíchané suché směsi přilijeme olej a opět důkladně promícháme.
Opět vše důkladně promícháme.
Maso před vložením do marinády naklepeme paličkou na maso nebo tupou stranou kuchyňského nože.
Marinádu pečlivě vetřeme do každého steaku. Při pokojové teplotě necháme marinovat 1 - 2 hodiny.
Před vložením masa na gril očistíme grilovací mřížku a ošetříme ji tukem. Můžeme použít též Weber BBQ olej - sprey na promazání roštů ze slunečnicového oleje.
Tyto steaky byly připravovány na grilu Weber One-Touch 57 Ivory s použitím Gourmet BBQ sady Sear Grate metodou přímého grilování po dobu cca 5 minut z každé strany.
Detailní náhled na litinový střed z řady Gourmet BBQ Sear Grate.
Hovězí steaky ještě jednou z jiného pohledu.
Rib eye steak můžeme servírovat například s čerstvou zeleninou. s hranolky či americkými brambory, nebo i s čerstvým chlebem a jiným pečivem..

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit