Počet porcí:4
Náročnost: středně těžkéRib eye steak
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
Postup:Ve skleněné míse smícháme cukr, kávu, sůl, pepř a nové koření. Tuto směs řádně promícháme a přilijeme olej. Maso naklepeme paličkou na maso nebo použijeme tupou stranu nože Steaky naložíme do připravené marinády alespoň na 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě. Mřížku grilu očistíme a potřeme tukem, můžeme použít i Weber BBQ olej - sprey na promazání roštů ze slunečnicového oleje. Grilujeme na přímém žáru po dobu 4 - 5 minut z každé strany. Hotové maso přesuneme na místo mimo žár a necháme 10 minut odpočinout, aby se nám pěkně uvolnila šťáva obsažená v mase. Servírujeme s pečivem a zeleninovou oblohou či salátem.
Udíte rádi? Máte v rodině milovníky uzenin? A nevíte čím je obdarovat? Máme pro Vás další typ na...
V sobotu 8.11. se konal první z podzimních kurzů výroby tradičních domácích uzenin, vedený...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...