Rib eye steak se solí a pepřem

Rib eye steak se solí a pepřem

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     4 kusy steaků rib eye(z vysokého roštěnce) o síle min 2 cm
  •     sůl, pepř
  •     2 dcl olivového oleje


Maso nasolíme a napepříme a potřeme olejem. Rozpálíme gril. Mřížku uvnitř grilu očistíme a potřeme tukem. Steaky grilujeme z každé strany zhruba 3-4 minuty. Hotové steaky necháme odpočinout v teple ještě minimálně 5 minut. Při servírování zakápneme olejem.

K přípravě steaků se solí a pepřem nepotřebujeme žádné zvláštní suroviny. Postačí nám kvalitní steaky z vysokého roštěnce silné cca 2 cm, sůl, pepř a kvalitní olivový olej.
Steaky potřeme olejem a opepříme. Solíme až při servírování.
Při našem grilování jsme používali kořenky Weber v červené barvě. Silikonový povrch a porcelánový mlecí mechanismus nám učarovaly.
Opepřené kusy masa nakonec polijeme přiměřeným množstvím oleje a vložíme do skleněné mísy, kde necháme alespoň hodinu odpočinout.
Naložené maso vkládáme do středu grilu, roztopeného na přímé grilování. My jsme v tomto případě použili v grilu vložený Gourmet BBQ systém - Sear Grate  s grilovacím roštem.
S použitím litinového středového dílu se na grilovaném mase vytvoří typické stejnoměrné zlatohnědé mřížkování.
Hotový steak na roštu  přemístíme mimo přímý žár a necháme ještě 10 minut odpočívat, aby se rovnoměrně uvolnila šťáva. Detail hotového masa připraveného k servírování.
Servírujeme na nahřátých talířích nebo dřevěném prkénku. Solíme až při podávání. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo a salát z čerstvé zeleniny.

Aktuality

Archiv aktualit