Rump steak

Rump steak

Počet porcí: 4
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 35 minut

Suroviny:

  •     4 plátky z hovězí kýty
  •     1/8 lt oleje
  •     2 lžíce octa
  •     1/2 kelímku čerstvé bazalky
  •     1/2 másla
  •     1 lžíce citronové šťávy
  •     sůl, pepř
  •     1 menší salát
  •     1 little gem
  •     2 střední pomeranče
  •     3 žloutky
  •     1 lžíce hrubozrnné hořčice


Postup: Jako první smícháme nasekanou bazalku s nadrobounko nasekanou cibulkou, a citronovou šťávu se solí, pepřem, olejem a octem  . Little gem spolu se salátem opereme a nakrájíme na tenké proužky. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na stejné dílky, smícháme dohromady se salátem. Steaky potřeme olejem a necháme odležet. Zálivku na salát připravíme smícháním žloutku s hořčicí a olejem. Ochucujeme solí pepřem , popř. octem.

Na přípravu rump steaku si připravíme plátky z hovězí kýty, olej, ocet , čerstvou bazalku,citronovou šťávu, sůl, pepř. Na svěží salát budeme potřebovat křehký salát, pomeranč, little gem nebo čekankový puk, dále ještě žloutky a hrubozrnnou hořčici.
Salát důkladně omyjeme, pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomeranč, salát i little gem nakrájíme na stejné kousky. Vysypeme do mísy a promícháme. Necháme stát.
Z vajec použijeme na zálivku pouze žloutky, ty vložíme do menší misky. Vejce rozklepáváme po jednom v další nádobě, abychom si případným zkaženým kusem neznehodnotili ostatní suroviny.
K samotným žloutkům přidáme hrubozrnnou hořčici, promícháme a dochutíme solí, pepřem, popřípadě dle chuti pár kapkami octa.
Nakonec přilijeme trochu kvalitního oleje a znovu důkladně promícháme.
Hotová zálivka by měla mít takovou hustotu, aby lehce ulpěla na částech salátu a nestékala.
Připravený salát rozdělíme na porce a až  nakonec nalijeme zálivku. Podáváme jako přílohu k různým druhům mas.
Na steaky si připravíme marinádu z nasekané bazalky, cibulky, citronové šťávy, soli, pepře, oleje. V míse důkladně promícháme a vložíme maso, necháme 1 hodinu uležet a poté grilujeme metodou přímého grilování po dobu 4 - 6 minut z každé strany.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit