Počet porcí: 3-4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
4 steaky z roštěnce
2 větší červené cibule
35 ml balsamikového octa
50 ml červeného vína
150 ml olivového oleje
2-3 stroužky nasekaného česneku
čerstvá bazalka
1 kg brambor
sůl, pepř
Postup: V misce smícháme 2/3 oleje, ocet a víno s česnekem a důkladně promícháme.Maso potřeme marinádou a proložíme kolečky cibule. Doba marinování minimálně 1 hodinu. Brambory uvaříme doměkka. Lístky bazalky rozmixujeme se zbylou 1/3 oleje. Vařené horké brambory rozmačkáme a vmícháme olej s bazalkou. Dosolíme, dopepříme. Maso grilujeme na přímém žáru, pro střední propečení grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Zbylou marinádu přivedeme k varu a necháme o ½ zredukovat.
Pokud Vám nadšení pro grilování není cizí a rádi byste se naučili nové techniky a triky na...
V sobotu 25.1.2025 se konal na naší prodejně již tradiční kurz výroby domácích uzenin pod vedením...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...