Počet porcí: 3-4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
4 steaky z roštěnce
2 větší červené cibule
35 ml balsamikového octa
50 ml červeného vína
150 ml olivového oleje
2-3 stroužky nasekaného česneku
čerstvá bazalka
1 kg brambor
sůl, pepř
Postup: V misce smícháme 2/3 oleje, ocet a víno s česnekem a důkladně promícháme.Maso potřeme marinádou a proložíme kolečky cibule. Doba marinování minimálně 1 hodinu. Brambory uvaříme doměkka. Lístky bazalky rozmixujeme se zbylou 1/3 oleje. Vařené horké brambory rozmačkáme a vmícháme olej s bazalkou. Dosolíme, dopepříme. Maso grilujeme na přímém žáru, pro střední propečení grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Zbylou marinádu přivedeme k varu a necháme o ½ zredukovat.
Naše zapálení pro keramické grily Big Green Egg přispělo k tomu, že se aktuálně naše prodejna v...
Nevíte kterou udírnu vybrat? Už jste se začali poohlížet po novém grilu? Nebo Vám jen došla...
V nedávné době jsme měli tu čest zúčastnit se exkluzivního školení na grily Big Green Egg, které...