Křehký vepřový řízek

Křehký vepřový řízek
Metoda přípravy: grilování, smažení
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Porce: 6

Suroviny:

  • vepřové maso krájené přes vlákno o výšce cca 1 cm (krkovice, kýta, kotleta)
  • hladká mouka
  • vajíčko
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej nebo sádlo
  • brambory jako příloha

Postup:

  • Plátky masa rozklepeme paličkou na maso, aby byly co nejtenčí a osolíme.
  • Okraje řízků lehce nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo.
  • Mezi tím si roztopíme dřevěné uhlí v grilu, což nám u grilu LotusGrill zabere cca 3 minuty.
  • Na nerezový rošt grilu pak umístíme grilovací plotnu hladkou stranou nahoru a necháme na ní pomalu rozpouštět sádlo.
  • Plátky masa rovnoměrně obalíme v hladké mouce.
  • Přebytečnou mouku oklepeme a maso namočíme do rozšlehaných vajíček se špetkou soli.
  • Následně řízky důkladně obalíme ve strouhance a necháme několik minut stát na chladném místě.
  • Mezitím se nám v grilovací desce LotusGrill rozpálí sádlo na dostatečně vysokou teplotu.
  • Do sádla vhodíme kousek strouhanky a jakmile se začne smažit, vložíme na gril i řízky.
  • Řízky smažíme rovnoměrně, až dosáhnou barvy, jakou máme rádi.
  • Na kuchyňském papíru pak necháme okapat přebytečný tuk.
  • K řízkům můžeme jako přílohu použít omyté brambory nakrájené na kolečka.
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek
Recept na křehký vepřový řízek

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit