Křehký vepřový řízek
Metoda přípravy:
grilování, smažení
Náročnost přípravy:
snadné
Doba přípravy:
1,5 hodiny
Porce:
6
Suroviny:
- vepřové maso krájené přes vlákno o výšce cca 1 cm (krkovice, kýta, kotleta)
- hladká mouka
- vajíčko
- strouhanka
- sůl, pepř
- rostlinný olej nebo sádlo
- brambory jako příloha
Postup:
- Plátky masa rozklepeme paličkou na maso, aby byly co nejtenčí a osolíme.
- Okraje řízků lehce nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo.
- Mezi tím si roztopíme dřevěné uhlí v grilu, což nám u grilu LotusGrill zabere cca 3 minuty.
- Na nerezový rošt grilu pak umístíme grilovací plotnu hladkou stranou nahoru a necháme na ní pomalu rozpouštět sádlo.
- Plátky masa rovnoměrně obalíme v hladké mouce.
- Přebytečnou mouku oklepeme a maso namočíme do rozšlehaných vajíček se špetkou soli.
- Následně řízky důkladně obalíme ve strouhance a necháme několik minut stát na chladném místě.
- Mezitím se nám v grilovací desce LotusGrill rozpálí sádlo na dostatečně vysokou teplotu.
- Do sádla vhodíme kousek strouhanky a jakmile se začne smažit, vložíme na gril i řízky.
- Řízky smažíme rovnoměrně, až dosáhnou barvy, jakou máme rádi.
- Na kuchyňském papíru pak necháme okapat přebytečný tuk.
- K řízkům můžeme jako přílohu použít omyté brambory nakrájené na kolečka.