Krémová křenová omáčka

Krémová křenová omáčka
Metoda přípravy: studená kuchyně
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Porce: cca 2,5 dcl

Suroviny:

  • 200 g kysané smetany (s nejvyšším možným obsahem tuku)
  • 2 lžíce nastrouhaného křenu (1 lžička wasabi)
  • 2 lžíce najemno nasekané čerstvé hladké petrželky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky hrubozrnné soli
  • čerstvý mletý pepř

Postup:

  • Všechny přísady smícháme ve střední misce, před podáváním uložíme minimálně na 30 minut do chladu.
  • Tato omáčka se hodí ke všem druhům masa včetně ryb a zeleniny.

Správně štiplavá křenová omáčka je ideální v páru s vepřovým, hovězím i kuřecím masem. Hodí se ale i k rybám nebo grilované zelenině. 

Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka
Krémová křenová omáčka

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit