Všechno připravené maso nameleme na stroji s dírkami o velikosti 3 milimetr, smícháme s ledovou vodou a důkladně promícháme s kořenící směsí. Poté ochucenou směs narazíme do připravených skopových střívek. Poté připravené klobásky uložíme do chladu na 12 hodin. Domácí habanossi udíme v elektrické udírně cca na 70 °C po dobu 8 hodin. Po uplynutí 8 hodin snížíme teplotu v udírně na 40 °C a necháme habanossi ještě dosušit, postačí tak 4 hodiny.
Venkovní teploty se stále pohybují jen pár stupňů nad 0, což pro správnou zahradní grilovací...
Poptávka po domácích udírnách stále stoupá a začaly se množit i dotazy na udírny s větší...
Ještě jsme dobře naladěni z uplynulých Vánoc a venkovní teploty nám stále umožňují alespoň...