Domácí klobásy Habanossi

Domácí klobásy Habanossi

Suroviny

  • Skopová střeva v kalibru 20-22 mm
  • 1 kg hovězí přední
  • 1,3 kg ořezky z libového vepřového (poměr 70 ku 30)
  • 1,2 l studené vody
  • 1,5 kg libového vepřového
  • 1,5 kg vepřových laloků
  • 3,5 kg vepřového boku v poměru maso x tuk 50 na 50
  • Koření na 10 kg Habanossi
  • 200 g rychlosoli
  • 100 g kořenící směsi na Habanossi
  • 5 g kutrovací přípravek

Pracovní postup

Všechno připravené maso nameleme na stroji s dírkami o velikosti 3 milimetr, smícháme s ledovou vodou a důkladně promícháme s kořenící směsí. Poté ochucenou směs narazíme do připravených skopových střívek. Poté připravené klobásky uložíme do chladu na 12 hodin. Domácí habanossi udíme v elektrické udírně cca na 70 °C po dobu 8 hodin. Po uplynutí 8 hodin snížíme teplotu v udírně na 40 °C a necháme habanossi ještě dosušit, postačí tak 4 hodiny.

img-2096
img-2097
img-2100
img-2101
img-2102
img-2103
img-2104
img-2107
img-2108
img-2109

Aktuality

Archiv aktualit