Domácí mexická grilovací klobása

Domácí mexická grilovací klobása

Suroviny

Na 10 kg mexických klobás budete potřebovat tyto suroviny:

  • 5 kg libového vepřového masa
  • 5 kg libovější části vepřového boku
  • 200 g kuchyňské soli
  • 100-120 g kořenícího přípravku na mexické klobásy
  • Vepřová střívka v kalibru 30/32 Případně je možné přidat zhruba
  • 20 gramů kutrovacího přípravku pro lepší vaznost směsi  

Pracovní postup

Maso nameleme na mlýnku s otvory 6 až 8 milimetrů a důkladně promícháme s kořením a dalšími přísadami. Promíchanou a okořeněnou směs nacpeme do střívek a klobásy necháme ovařit ve vodní lázni o teplotě 72-75 °C po dobu cca 1 hodiny. Ovařené klobásy rozvěsíme do klasické dřevěné nebo domácí elektrické udírny nebo je položíme na nerezové rošty a necháme udit při teplotě 72-75 °C. Tyto klobásy můžeme také rovnou opéct na grilu, bez uzení a výsledek bude i tak skvělý a zaručeně si na nich pochutnáte.

domaci-klobasy-3027
domaci-klobasy-3071
domaci-klobasy-3030
domaci-klobasy-387
domaci-klobasy-3063
domaci-klobasy-3029
domaci-klobasy-405
domaci-klobasy-3048

Aktuality

Archiv aktualit