Domácí vepřová žebra

Domácí vepřová žebra

Suroviny

Na 5 kg uzených vepřových žebírek budete potřebovat tyto suroviny:

  • 5 kg vepřových žebírek
  • 150 g kořenícího přípravku na vepřová žebra  

Pracovní postup

Vepřová žebra nakrájíme na menší kusy a naložíme je do solného roztoku (cca 10 litrů vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodin. Poté maso vyndáme z láku, osušíme ho a poté jej důkladně obalíme v kořenící směsi na žebra. Naložené a okořeněné maso rozvěsíme na háčky nebo žebra položíme na nerezový rošt (případně můžeme žebírka podestlat nepřilnavou silikonovou podložkou) v klasické dřevěné udírně nebo domácí elektrické udírně. V případě, že máte žebírka nakrájená jako my na menší kusy, stačí udit asi 4 hodiny na 72 °C. Větší kusy žeber se musí udit o něco déle, zhruba tak 6 až 8 hodin.

dsc-0024
dsc-0032
dsc-0041
dsc-0048
dsc-0059
dsc-0064
dsc-0105
dsc-0094
dsc-0090
dsc-0075
dsc-0084
dsc-0146
dsc-0138
dsc-0300
dsc-0315

Aktuality

Archiv aktualit