Na 5 kg uzených vepřových žebírek budete potřebovat tyto suroviny:
Vepřová žebra nakrájíme na menší kusy a naložíme je do solného roztoku (cca 10 litrů vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodin. Poté maso vyndáme z láku, osušíme ho a poté jej důkladně obalíme v kořenící směsi na žebra. Naložené a okořeněné maso rozvěsíme na háčky nebo žebra položíme na nerezový rošt (případně můžeme žebírka podestlat nepřilnavou silikonovou podložkou) v klasické dřevěné udírně nebo domácí elektrické udírně.
... Často se setkáte při marickém BBQ s typem koření RUB. Nejedná se o konkrétní druh koření ale o způsob kterým maso kořeníme - úplně vtíráme nebo obalujeme grilovaný kus masa v kořenící směsi. Američané ho běžně používají nejen při grilování ale i smažení, vaření a pečení.
Vyzkoušejte některé našu rubby na vepřová žebra
V případě, že máte žebírka nakrájená jako my na menší kusy, stačí udit asi 4 hodiny na 72 °C. Větší kusy žeber se musí udit o něco déle, zhruba tak 6 až 8 hodin.
Vánoce se blíží a s nimi čas rozdávat radost a pohodu. Jestliže ve vašem životě máte někoho, kdo...
Hledáte perfektní vánoční dárek pro milovníka uzení? V našem průvodci najdete to nejlepší z...
V pátek 17. listopadu se u nás na prodejně s grily a udírnami v Tachlovicích konal Kurz výroby...