Na 5 kg uzených vepřových žebírek budete potřebovat tyto suroviny:
Vepřová žebra nakrájíme na menší kusy a naložíme je do solného roztoku (cca 10 litrů vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodin. Poté maso vyndáme z láku, osušíme ho a poté jej důkladně obalíme v kořenící směsi na žebra. Naložené a okořeněné maso rozvěsíme na háčky nebo žebra položíme na nerezový rošt (případně můžeme žebírka podestlat nepřilnavou silikonovou podložkou) v klasické dřevěné udírně nebo domácí elektrické udírně. V případě, že máte žebírka nakrájená jako my na menší kusy, stačí udit asi 4 hodiny na 72 °C. Větší kusy žeber se musí udit o něco déle, zhruba tak 6 až 8 hodin.
Kurz grilování na grilech Big Green Egg je konečně tady! Pojďte si s námi užít grilování na...
O tom že oheň a kouř mají k čertům a peklu hodně blízko nebude asi nikdo pochybovat. A tak by...
Vážení zákazníci, z technických důvodů bude zítra - v úterý 26.11.2019 naše kamenná prodejna...