Falešná svíčková uzená tekutým kouřem

Falešná svíčková uzená tekutým kouřem

Suroviny na falešnou svíčkovou:

  • 1 kg falešné svíčkové
  • 2 lžíce tekutého kouře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 lžíce jablečného octa

Postup přípravy falešné svíčkové uzené tekutým kouřem:

  1. Maso nakrájejte na rovnoměrné plátky        
  2. Připravte si směs, do které budete maso nakládat     
  3. Na plátky masa nalijte připravenou marinovací směs a vše dobře promíchejte    
  4. Nádobu s masem pečlivě zakryjte a nechte odpočívat v lednici po dobu minimálně 8 hodin     
  5. Plátky masa dejte do předehřáté sušičky nebo udírny s ventilátorem na 70 °C na 90 minut. (pozn. u udírny nezapomeňte otevřít komín, aby mohl dobře proudit vzduch)        
  6. Snižte teplotu na 55 °C na dosušení masa. Hotové jerky by mělo jít ohnout, ale nemělo by se lámat. Doba sušení by měla být 6-12 hodin podle toho, jak máte tenké plátky a jak výkonná je vaše sušička            
1-uzeni-tekutym-kourem-recept
2-uzeni-tekutym-kourem-recept
3-uzeni-tekutym-kourem-recept
4-uzeni-tekutym-kourem-recept
5-uzeni-tekutym-kourem-recept

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit