Suroviny na grilovací klobásy s medvědím česnekem:
Na 5 kg grilovacích klobás s medvědím česnekem budete potřebovat:
- 2,5 kg vepřové plece
- 2 kg vepřového boku bez kůže
- 100 g soli nebo pragandy
- 400 ml vody
- 5 g drceného kmínu
- 10 g pepře
- 5 g zázvoru
- 5 g hořčičného semínka
- 20 g medvědího česneku
- vepřové střeva
Postup výroby grilovacích klobás s medvědím česnekem:
- Vepřovou plec i bok nakrájíme na kostičky velké cca 3x3 cm
- Maso nameleme pomocí ručního mlýnku s otvory 4 milimetry
- Do namleté směsi postupně přidáme sůl, koření a vodu
- Směs důkladně promícháme, aby se všechny přísady spojily
- Vepřová střeva namočíme do vody, aby změkla a při plnění nepraskala
- Promíchanou a okořeněnou směsí naplníme střívka, která vždy na začátku a konci důkladně zavážeme
- Rozpálíme si gril na 220 °C - 230 °C a klobásy na roštu grilujeme cca 20 minut
- Klobásy můžete grilovat v grilu na dřevěné uhlí, peletovém grilu i plynovém grilu, chuť bude vždy vynikající
- Grilovací klobásy s medvědím česnekem můžete ovařit ve vodní lázni a následně je vyudit v domácí udírně
- Dobrou chuť!