V první kroku si převařte potřebné množství vody, aby v něm nezůstaly žádné bakterie. Podle toho, jakou rybu budete chtít nakládat, lze před převařením do vody přidat i koření. Koření přidáváme do vody ještě před tím, než ji přivedeme k varu. Vývar se nechá vychladnout na teplotu kolem 4°C. Až bude mít tu správnou teplotu přimíchejte do něj sůl v poměru 60 g na 1 litr vody.
Aby ryby byly ponořené celé doporučujeme je zatížit například miskou s vodou. Nádobu rybami nechte v lednici 12 hodin. Před uzením ryby omyjte vodou a osušte – papírovými ubrousky a pak dosušte 60 minut v udírně bez kouře na 65°C.
Pokud Vám nadšení pro grilování není cizí a rádi byste se naučili nové techniky a triky na...
V sobotu 25.1.2025 se konal na naší prodejně již tradiční kurz výroby domácích uzenin pod vedením...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...