Solný lák na uzení ryb

Solný lák na uzení ryb

Suroviny na přípravu láku:    

  • voda        
  • sůl 60 g/litr       
  • koření (dle typu ryby)

Jak naložit rybu do soli?

V první kroku si převařte potřebné množství vody, aby v něm nezůstaly žádné bakterie. Podle toho, jakou rybu budete chtít nakládat, lze před převařením do vody přidat i koření. Koření přidáváme do vody ještě před tím, než ji přivedeme k varu. Vývar se nechá vychladnout na teplotu kolem 4°C. Až bude mít tu správnou teplotu přimíchejte do něj sůl v poměru 60 g na 1 litr vody.

Aby ryby byly ponořené celé doporučujeme je zatížit například miskou s vodou. Nádobu rybami nechte v lednici 12 hodin. Před uzením ryby omyjte vodou a osušte – papírovými ubrousky a pak dosušte 60 minut v udírně  bez kouře na 65°C. 

2-solny-lak-na-ryby

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit