Uzené makrely

Uzené makrely

Suroviny

  • 10 vykuchaných makrel
  • 0,5 l kuchyňské soli
  • 7,5 l vody
  • 1 sáček sušeného česneku
  • 1 sáček černého mletého pepře

Pracovní postup

Vykuchané ryby pečlivě omyjeme a vysušíme. Ve větší nádobě si smícháme nálev a mícháme tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Do připraveného nálevu naložíme očištěné a vykuchané makrely a necháme je tam cca 12 hodin marinovat. Před uzením necháme ryby okapat, pokud by to nestačilo, tak je osušíme papírovou utěrkou. Pak už jen zbývá pověsit makrely do elektrické udírny a udit je na takových 65 °C po dobu 6 hodin.

100-1695
100-1696
100-1698
100-1709
100-1710
100-1711
100-1719
100-1720
100-1727
100-1728

Aktuality

Archiv aktualit