Uzené makrely

Uzené makrely

Suroviny na uzené makrely:

  • 10 vykuchaných makrel
  • 0,5 l kuchyňské soli
  • 7,5 l vody
  • 1 sáček sušeného česneku
  • 1 sáček černého mletého pepře

Jak udit makrely?

Vykuchané ryby pečlivě omyjeme a vysušíme. Ve větší nádobě si smícháme nálev a mícháme tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Do připraveného nálevu naložíme očištěné a vykuchané makrely a necháme je tam cca 12 hodin marinovat. Před uzením necháme ryby okapat, pokud by to nestačilo, tak je osušíme papírovou utěrkou. Pak už jen zbývá pověsit makrely dřevěné udírny nebo do elektrické udírny a udit je na takových 65 °C po dobu 6 hodin.

...Makrela, známá pro svou bohatou chuť, se stává ještě lahodnější s naším grilovacím BBQ kořením. Uzená pomalu a pečlivě, tato makrela nabídne hlubokou kouřovou chuť s nádechem pikantnosti. Připravte se na mořskou delikatesu, která vás překvapí svou intenzitou a bohatostí.

100-1695
100-1696
100-1698
100-1709
100-1710
100-1711
100-1719
100-1720
100-1727
100-1728

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit