Uzené makrely

Uzené makrely

Suroviny

  • 10 vykuchaných makrel
  • 0,5 l kuchyňské soli
  • 7,5 l vody
  • 1 sáček sušeného česneku
  • 1 sáček černého mletého pepře

Pracovní postup

Vykuchané ryby pečlivě omyjeme a vysušíme. Ve větší nádobě si smícháme nálev a mícháme tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Do připraveného nálevu naložíme očištěné a vykuchané makrely a necháme je tam cca 12 hodin marinovat. Před uzením necháme ryby okapat, pokud by to nestačilo, tak je osušíme papírovou utěrkou. Pak už jen zbývá pověsit makrely dřevěné udírny nebo do elektrické udírny a udit je na takových 65 °C po dobu 6 hodin.

100-1695
100-1696
100-1698
100-1709
100-1710
100-1711
100-1719
100-1720
100-1727
100-1728

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit