Uzené škvarky

Uzené škvarky

Suroviny na uzené škvarky:

  • 1 kg vepřového sádla ze hřbetu
  • Sůl, pepř
  • Čerstvý chléb
  • Jarní cibulka
  • udící brikety na zauzení

Nakládání sádla na uzení:

  1. Připravte si nerezovou nebo plastovou misku.      
  2. Sádlo osolte ze všech stran (na kilo sádla by mělo stačit 30 g soli)
  3. Nasolené kusy masa dejte do nádoby a nechte odpočívat 14 dní v lednici


Pracovní postup po odležení sádla:

  • Hřbetní sádlo důkladně omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a následně necháme doschnout při pokojové teplotě
  • Očištěné sádlo nakrájíme na malé asi centimetrové kostičky
  • Kostičky vepřového sádla vložte do hrnce, kastrolu nebo pekáče – neměl by být úplně plný
  • Zapněte elektrickou udírnu a nastavte na ní maximální provozní teplotu
  • Nádobu s nakrájeným sádlem dejte do udírny a nechte sádlo udit alespoň 6 až 8 hodin
  • Hotové uzené škvarky podáváme s čerstvým chlebem a jarní cibulkou
img-2892
img-2917
dsc-0116
dsc-0009
dsc-0008
dsc-0016
dsc-0022
dsc-0001
dsc-0087
dsc-0004
dsc-0105
dsc-0005
dsc-0134

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit