Uzené škvarky

Uzené škvarky

Suroviny

  • 1 kg vepřového sádla ze hřbetu
  • Sůl, pepř
  • Čerstvý chléb
  • Jarní cibulka
  • udící brikety na zauzení


Pracovní postup

  • Hřbetní sádlo důkladně omyjeme a následně osušíme
  • Očištěné sádlo nakrájíme na malé asi centimetrové kostičky
  • Nakrájené sádlo vložte do hrnce, kastrolu nebo pekáče – neměl by být úplně plný
  • Zapněte elektrickou udírnu a nastavte na ní maximální provozní teplotu
  • Nádobu s nakrájeným sádlem dejte do udírny a nechte sádlo udit alespoň 6 až 8 hodin
  • Hotové uzené škvarky podáváme s čerstvým chlebem a jarní cibulkou
img-2892
img-2917
dsc-0116
dsc-0009
dsc-0008
dsc-0016
dsc-0022
dsc-0001
dsc-0087
dsc-0004
dsc-0105
dsc-0005
dsc-0134

Aktuality

Archiv aktualit