Grilovaná pražma na bylinkách

Grilovaná pražma na bylinkách

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     4 pražmy královské
  •     1 kg brambor ve slupce
  •     2 citrony
  •     4 čili papričky
  •     čerstvý tymián a rozmarýna
  •     kvalitní rostlinný olej


Postup: Ryby nasolíme uvnitř i zvenku, do vyčištěné  břišní dutiny vložíme po stroužku česneku a čili papričku. Dále přidáme po větvičce rozmarýnu a tymiánu. Z alobalové fólie ustřihneme dostatečně velké obdélníky, které potřeme olejem a poklademe plátky syrových brambor. Brambory osolíme a opepříme, na brambory položíme rybu naplněnou bylinkami. Pevně uzavřeme, zabalíme do úhledného balíčku.  Hotové balíčky vkládáme do roztopeného grilu roztopeného na nepřímé grilování. Pod poklopem grilu necháme 35 - 40 minut péct. Po této době zkusíme jeden baliček rozbalit a zkusíme zda jsou brambory měkké.  Podáváme přímo celé balíčky na talíř, jen alobal porozbalíme, popřípadě odklopíme a upravíme jako misku.

Na grilovanou pražmu si připravíme čerstvé pražmy královské po jednom kusu na porci, omyté brambory ve slupce, citron, česnek, čili papričku, tymián a rozmarýnu, kvalitní olej, sůl a pepř.
Rybu nasolíme uvnitř i zvenku, do břišní dutiny vložíme česnek a čili papričku. Dále přidáme po větvičce rozmarýnu a tymiánu. Rybu zvenku potřeme trochou oleje.
Pohled na rybu s naplněnou břišní dutinou.
Syrové brambory i se slupkou nakrájíme na stejně silné plátky o síle do 0,5 cm. Z alobalu nastříháme potřebný počet obdélníků odpovídající počtu připravovaných porcí. Alobal potřeme olejem a plátky brambor poskládáme, opepříme a osolíme.
Na rozložené brambory položíme celou rybu. Na rybu položíme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu. Bylinky pěkně provoní rybu i brambory.
Nakonec doplníme kolečky citronu a proužky červené cibule.
Alobal přehneme přes rybu s bramborami, pevně uzavřeme a zabalíme do úhledného ballíčku.
Na balení si dáváme záležet, zkontrolujeme všechny strany, zda je alobal pevně uzavřený. Hotové balíčky vkládáme do roztopeného grilu,  grilujeme nepřímo po d poklopem po dobu 35 - 40 minut. Po této době jeden balíček rozbalíme a zkusíme, zda jsou brambory měkké.
Podáváme přímo celé balíčky na nahřátém talíři, jen alobal porozbalíme a upravíme jako misku. Můžeme též servírovat bez obalu na nahřátém talíři se zeleninovou oblohou.

Aktuality

Archiv aktualit