Grilovaná treska v pepři

Grilovaná treska v pepři

Počet porcí: 2 - 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  •     2 - 4 porce tresky po 200 g
  •     50 g rozpuštěné máslo
  •     1 lžička sušeného tymiánu
  •     2 lžičky sladké papriky
  •     mletý barevný pepř
  •     česneková sůl podle chuti


Postup: Porce ryby omyjeme a osušíme. V misce smícháme mletou papriku, pepř, tymián a česnekovou sůl. Porce ryby potřeme z obou stran rozpuštěným máslem a posypeme kořenící směsí. Maso položíme do grilovací mřížky na ryby nebo na BBQ Sear Grate mřížku a grilujeme nda horkým přikrytým grilem 4 - 6 minut doměkka, v polovině úpravy obrátíme. Horké plátky ryby pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Připravíme si filety z tresky, rozpuštěné máslo, sušený tymián, mletou sladkou papriku, čerstvě namletý barevný pepř, česnekovou sůl.
V malé misce si připravíme kořenící směs. Dáme do ní červenou papriku...
...dále mletý pepř, tymián a česnekovou sůl.
Tresku si nakrájíme, omyjeme a osušíme.
Porce tresky potřeme rozpuštěným máslem.
Maso obalíme v kořenící směsi
Kusy tresky klademe na rozpálený rošt.
Grilujeme zprudka na mřížce Sear Grate po dobu cca 4-6 minut, dokud tresčí filety na pepři nezměknou.
Hotové tresčí filety na pepři pokapeme citronovou šťávou.

Aktuality

Archiv aktualit