Grilované krevety

Grilované krevety

Počet porcí : 4

Náročnost: střední

Doby přípravy: cca 30 minut

Suroviny:

  •     0,5 - 1 kg krevet
  •     olivový olej
  •     5 stroužků česneku
  •     1 svazek petrželky
  •     sůl, pepř
  •     na omáčku:
  •     200 g medu
  •     2 chilli papričky
  •     5 stroužků česneku
  •     5 lžic sojové omáčky
  •     čerstvý koriandr
  •     citrónová šťáva


Postup: Krevety vložíme do marinády  z oleje, utřeného česneku, nasekané petrželky. Osolíme, opapříme a necháme chvilku marinovat. Pánev wok rozpálíme a krevety zprudka opečeme. Na omáčku smícháme med, sojovou omáčku, třený česnek, dochutíme chilli a citronovou šťávou. hotovou omáčkou zelijeme opečené krevety a krátce společně prohřejeme. Pádáváme s opečenou bagetkou.

Připravíme si krevety, citron, olivový olej, česnek, petrželku, sůl a pepř. Vedle toho si připravíme také suroviny na omáčku: med, chili papričky, česnek, sojovou omáčku, čerstvý koriandr, citronovou šťávu.
Do skleněné mísy nalijeme olivový olej a přidáme prolisovaný česnek.
Nakrajíme si čerstvé bylinky...
...a přidáme je do mísy.
Ingredience v míse důkladně promícháme a do připravené marinády naložíme krevety.
Krevety ještě osolíme...
...a znovu vše promícháme.
Krevety necháme marinovat a mezitím si ve druhé misce připravíme omáčku. Do misky dáme sojovou omáčku.
Přidáme med...
...a prolisovaný česnek.
Nesmíme zapomenout ani na čerstvě nakrájené bylinky.
Vše důkladně zamícháme, aby se chutě jednotlivých ingrediencí spojily.
Marinované krevety pokládáme na rozpálenou litinovou pánev.
Krevety na litinové pánvi zprudka opečeme.

Aktuality

Archiv aktualit