Grilovaný mořský vlk

Grilovaný mořský vlk

Počet porcí: 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     4 pěkné čerstvé mořské vlky
  •     4 lžíce nasekaných zelených bylinek (kopr, koriandr, petrželka ...)
  •     2 citróny
  •     sůl, pepř


Postup: Čerstvé ryby vykucháme, řádně omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou a břišní dutinu naplníme zelenými bylinkami. Odleželou rybu vložíme do středu grilu a grilujeme metodou nepřímého grilování po dobu přibližně 30 minut. Během grilování otočíme, aby ryba byla pěkně opečená ze všech stran. Podáváme teplé obložené plátky citrónu a s pečivem.

Připravíme si mořského vlka, citron, čerstvé bylinky, sůl a pepř.
Mořského vlka vykucháme, omyjeme a osušíme. Jakmile to máme hotové, rybu pořádně osolíme a opepříme.
Dbáme na to, aby byl mořský vlk dochucen nejen zvenku, ale i zevnitř.
Chuť mořského vlka vylepšíme šťávou ze dvou citronů a do břišní dutiny dáme čerstvé bylinky (korianrd, kopr, petrželka).
Poté necháme rybu chvilku odležet.
Rozpálíme si gril a rybu položíme na rošt.
Nepřímou metodou grilujeme mořského vlka zhurba půl hodiny. Rybu musíme průběžně otáčet, aby se propekla rovnoměrně.
Hotovou rybu podáváme ideálně na prkénku.
Pro lepší chuť můžeme k rybě přidat plátky citronu a jako přílohu čerstvé pečivo.

Aktuality

Archiv aktualit