Grilovaný pangasius s olivami

Grilovaný pangasius s olivami

Počet porcí: 4

Náročnost: střední

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     4 porce pangasía
  •     100 g zelených oliv
  •     100 g šunky
  •     olej nebo máslo
  •     sůl, pepř


Postup: Filety z pangasia rozložíme na rovnou plochu, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, na šunku navršíme olivy. Smotáme do závitků a spíchneme párátkem. Hotové závitky vložíme do zapékací misky, podlijeme trochou vody nebo vývaru, zakapeme olejem a vložíme do rozpáleného grilu. Grilujeme metodou přímého grilování po dobu cca 30 minut. Hotové posypeme nasekanými zelenými bylinkami.  Podáváme teplé, vhodnou přílohou je opečená bagetka nebo vařené brambory.

Připravíme se filety z pangasiusse, olivy, šunku, olivový olej, sůl a pepř.
Maso z pangasiuse nakrájíme, omyjeme a osušíme.
Filety dochutíme solí a pepřem.
Na rybí filety pokládáme plátky šunky.
Na plátky šunky pokládáme zelené olivy.
Znovu osolíme a opepříme.
Poté z filetů, šunky a oliv umotáme závitky.
Ty pak zajistíme párátkem či kouskem špejle.
Závitky vložíme do zapékací misky, podlijeme je trochou vody nebo vývaru. Vedle si ještě můžeme nasekat čerstvé bylinky pro výraznější chuť.
Zapékací misku se závitky z pangasiuse položíme na rozpálený rošt.
Grilujeme přímou metodou po dobu cca 30 minut.
Hotové závitky podáváme teplé s bramborem nebo čerstvým pečivem.

Aktuality

Archiv aktualit