Grilovaný pangasius v alobalu

Grilovaný pangasius v alobalu

Počet porcí: 4

Náročnost: střední

Doba přípravy: do 45 minut

Suroviny:

  •     4 porce pangasia po 200 g
  •     8 plátků anglické slaniny
  •     2 cibule
  •     2 rajčata,
  •     olej,
  •     sůl
  •     pepř
  •     oblíbený sýr
  •     4 čtverce alobalu


Postup: Porce pangasia opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Na čtverce alobalu položíme plátky slaniny, na ni maso. Na maso naklademe na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kousky rajčat. Zakápneme olejem. Zabalíme kraje pevně přitiskneme k sobě a vložíme do rozpáleného grilu. Grilujeme ve středu grilu metodou nepřímého grilování po dobu cca 30 minut. Hotové horké porce trochu rozbalíme, necháme uniknout páru, na směs v alobalu naskládáme ještě nakonec kousky oblíbeného sýra a necháme pár minut zapéci. Podáváme teplé přímo v misce z alobalu. Povrch můžeme posypat nasekanou zelenou cibulkou nebo osvěži sekanou zelenou petrželkou.

Připravíme si filety z pangasiuse, cibuli, cherry rajčátka, slaninu, sýr, sůl a pepř.
Filety z pangasiuse omyjeme a osušíme.
Osušené maso osolíme a...
...opepříme.
Na alobal položíme plátky slaniny...
...a potom rybí maso.
Na maso dáme nakrájenou cibulku...
...a přidáme půlky cherry rajčátek.
Nakonec vše zalijeme trochou olivového oleje.
Vše zabalíme do alobalu. Kraje musíme důkladně přitisknout.
Pangase v alobalu dáme na rozpálený grilovací rošt.
Pangasiuse v alobalu grilujeme nepřímou metodou po dobu 30 minut.
Po sundání z grilu alobal rozbalíme a pangase posypeme nastrouhaným sýrem.

Aktuality

Archiv aktualit