Grilovaný špíz z lososa a krevet

Grilovaný špíz z lososa a krevet

Počet porcí: 2 - 4

Náročnost: střední

DOba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     500 g lososa bez kůže
  •     200 g vyloupaných krevet
  •     sůl, pepř
  •     na potírání:
  •     2 dílky česneku
  •     100 ml oleje - nejlépe olivový
  •     1 lžíce nasekaného kopru
  •     citrónová šťáva, pepř, sůl


Postup: Maso z lososa nakrájíme na větší kousky, krevety opereme, necháme okapat. Na čtyři dlouhé kovové jehly napichujeme střídavě kousky lososa a krevet. Špízy osolíme a opepříme, potřeme částí připravené omáčky a přikryté necháme asi 30 minut odležet v ledničce. Připravené špízy rozložíme na grilovací rošt a za častého otáčení grilujeme nad středně rozehřátým grilem zhruba 8 minut doměkka. Během grilování potíráme zbývající omáčkou. Příprava omáčky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Do olivového oleje vmícháme jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek a citrónovou šťáávu. Dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

Připravíme si lososa bez kůže, vyloupané krevety, sůl a pepř. Na potírání špízu si nachystáme česnek, olivový olej, nasekaný kopr, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Lososa nakrájíme na menší kousky.
Poté maso osolíme.
Krevety nejdříve opereme, necháme okapat a potom je také osolíme.
Na špízy střídavě napichujeme kousky lososa a krevety.
Omáčku si uděláme z olivového oleje.
Prolisovaného česneku...
...a čerstvých bylinek.
Špízy dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
Potřeme připravenou marinádou. Poté dáme špízy na půl hodiny odležet do ledničky.
Grilujeme na středně rozpáleném roštu a za stálého otáčení po dobu cca 8 minut.
Hotové špízy podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Aktuality

Archiv aktualit