Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
Postup: Na přípravu kapra na grilu použijeme porce z čerstvého nemraženého kapra, jehož váha nepřekročila 3 kg. Velké ryby obsahují i podstatně větší množství tuku. Jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Každou porci potřeme celou olejem, posypeme lehce drceným kmínem, provensálským kořením a koprem podle chuti. Osolíme a opepříme. Kapra vložíme přímo na rozpálený grilovací rošt grilu a z každé strany grilujeme po dobu 8 - 10 minut, do chvíle, kdy se na mase začnou objevovat typické zlatohnědé mřížky. Poáváme s pečivem a zeleninovou oblohou.
Venkovní teploty se stále pohybují jen pár stupňů nad 0, což pro správnou zahradní grilovací...
Poptávka po domácích udírnách stále stoupá a začaly se množit i dotazy na udírny s větší...
Ještě jsme dobře naladěni z uplynulých Vánoc a venkovní teploty nám stále umožňují alespoň...