Kapr uzený na grilu

Kapr uzený na grilu

Počet porcí: dle počtu ryb

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     čerstvé ryby
  •     sůl
  •     oblíbené dřevěné štěpky


Postup: Čerstvé ryby omyjeme a osušíme. Osolíme a sůl prsty pořádně vetřeme zvenku i uvnitř do ryby. Necháme odležet cca 30 minut, mezitím rozpálíme gril a na grilovací rošt naklademe namočené štěpky. Nasolené ryby ukládáme do středu grilu, grilujeme metodou nepřímého grilování  po dobu cca 45 minut. Rybu můžeme podávat jak teplou tak i studenou s oblíbeným pečivem.

Připravíme si naporcovaného kapra, sůl a pepř, čerstvé bylinky a udící lupínky oblíbené příchuti.
Rozpálíme si gril a položíme na něj namočené udící lupínky.
Kapří filety omyjeme, osušíme a osolíme. Kapra solíme zevnitř i zvenku. Nyní necháme 30 minut odležet.
Poté dáme kapří filety na rozpálený gril vedle udících lupínků.
Kapří filety grilujeme nepřímou metodou s přiklopeným víkem po dobu cca 45 minut.
Udící lupínky dodají kapřímu masu skvělou chuť.
Kapra cca po 45 minutách z grilu sundáme.
Kapra podáváme s čerstvou zeleninkou, citronem a čerstvým pečivem.
Kapra uzeného na grilu můžeme podávat i zastudena.

Aktuality

Archiv aktualit