Počet porcí: 4
Náročnost:: středně těžké
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
Postup: Maso z čerstvého kapra zbavené kostí nakrájíme na delší tenké kousky, hraholky. V misce smícháme mouku s mletým kmínem a sladkou paprikou. Kapří hranolky podle chuti osolíme a vložíme do ochucené mouky. Mísou zatřepeme, tím se nám oddělí jednotlivé kousky od sebe a budou stejnoměrně obalené. Do středu grilu vložíme litinovou pánev BBQ a na ní rozpálíme kvalitní olej na smažení. Jedním kouskem zkusíme teplotu oleje, pokud se začne smažit a bublat, je nejvyšší čas vsypat ostatní hranolky a prudčeji smažit. Na pánvi kousky několikrát promícháme vařečkou, aby se od sebe oddělily a byly stejnoměrně osmažené dokřupava. Usměžené vyjmeme z pánve, uložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky a oblíbenou studenou omáčkou.
Další dlouho očekávaná novinka letošní grilovací sezóny - dva modely grilů Plancha od kanadského...
Naše zapálení pro keramické grily Big Green Egg přispělo k tomu, že se naše prodejna v...
Když se řekne Franklin Barbecue málokdo v České republice ví, o koho nebo o co se jedná. Kdežto v...