Makrela uzená na grilu

Makrela uzená na grilu

Počet porcí: dle počtu ryb

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     čerstvé ryby
  •     sůl
  •     oblíbené dřevěné štěpky


Postup: Čerstvé ryby omyjeme a osušíme. Osolíme a sůl prsty pořádně vetřeme zvenku i uvnitř do ryby. Necháme odležet cca 30 minut, mezitím rozpálíme gril a na grilovací rošt naklademe namočené štěpky. Nasolené ryby ukládáme do středu grilu, grilujeme metodou nepřímého grilování  po dobu cca 45 minut. Rybu můžeme podávat jak teplou tak i studenou s oblíbeným pečivem.

Připravíme si čerstvou makrelu, sůl, pepř, bylinky a oblíbené udící lupínky.
Čerstvou makrelu omyjeme a osušíme.
Osolíme a opepříme.
Pro dosažení výraznější chuti sůl a pepř důkladně vetřeme zevnitř i zvenku. Dochucenou rybu necháme 30 minut odležet.
Rozpálíme si gril a po okrajích roštu poklademe namočené udící lupínky.
Makrelu grilujeme nepřímou metodou ve středu grilu.
Doba grilování by se měla pohybovat kolem 45 minut.
Rybu můžeme podávat teplou s čerstvou zeninou a pečivem, nebo i zastudena.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit