Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Suroviny:
Postup: V prvním kroku připravíme všechny potřebné suroviny na paellu. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. červenou cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, červenou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky o hraně 0,5x0,5 cm. Slávky očistíme kartáčkem, otevřené a velmi těžké (plné písku) vyhodíme. Nepoužíváme slávky s poničenou skořápkou. Krevety oloupeme ostrým malým nožíkem a odstraníme i malé černé střívko. Do středu grilu vložíme těžkou litinovou pánev Wok a gril roztopíme na střední teplotu. Do pánve přelijeme olej, na olej nasypeme červenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Později přidáme ještě prolisovaný česnek a špetku šafránu. Na připravený základ vsypeme opláchnutou rýži a lehce osmanehme, přisypeme hrášek a nakrájenou červenou papriku. Promícháme a zalijeme dostatečným množstvím vývaru. Dusíme pod poklopem po dobu 30 minut než bude rýže skoro hotová. Na rýži naskládáme krevety a slávky a necháme pod poklopem dalších 15 - 20 minut. Neotevřené slávky vyhodíme. Servírujeme v litinové pánvi, kdy si každý ze strávníků nabere porci podle libosti. Můžeme dozdobit zelenou petrželkou.
Venkovní teploty se stále pohybují jen pár stupňů nad 0, což pro správnou zahradní grilovací...
Poptávka po domácích udírnách stále stoupá a začaly se množit i dotazy na udírny s větší...
Ještě jsme dobře naladěni z uplynulých Vánoc a venkovní teploty nám stále umožňují alespoň...