Počet porcí: 2
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 35 minut
...Představte si pstruha s křupavou kůží, šťavnatým masem a nádechem kouřové vůně. S naším grilovacím BBQ kořením se z obyčejného pstruha stane gurmánský pokrm. Pstruh na grilu, který je kořeněn naším speciálním mixem, vás přenese přímo k břehům amerických jezer, kde grilování ryb má dlouhou tradici.
Postup: Ryby kupujeme nejlépe ve specializovaných ochodech nebo přímo na sádkách. Tak budeme mít jistotu, že máme ryby opravdu čerstvé s výbornou chutí. Celé zevnitř i vně osolíme, opepříme ze všech stran. Pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny každé ryby vložíme snítku čerstvé rozmarýny. Zavřeme, potřeme lehce olejem a vložíme do držáku na ryby Weber. Na rybu před zavřením drátěného držáku položíme na kolečka nakrájený citron. Grilujeme na přímém žáru přibližně 10 - 15 minut z každé strany, dokud není kůže pstruhů zlatavá a křupavá. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s bylinkami a čerstvým listovým salátem. Výborná lehká letní večeře.
Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových...
Letošní rok je plný novinek a další z nich je naše účast na prestižním veletrhu FOR GARDEN....
Jste milovníci venkovního vaření? Máte doma plynový gril nebo se na jeho koupi teprve chystáte?...