Pstruh na grilu

Pstruh na grilu


Počet porcí: 2
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 35 minut

Suroviny:

  •     2 vykuchané čerstvé pstruhy
  •     sůl, pepř
  •     2 citrony
  •     čerstvá rozmarýna


Postup: Ryby kupujeme nejlépe ve specializovaných ochodech nebo přímo na sádkách. Tak budeme mít jistotu, že máme ryby opravdu čerstvé s výbornou chutí. Celé zevnitř i vně osolíme, opepříme ze všech stran. Pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny každé ryby vložíme snítku čerstvé rozmarýny. Zavřeme, potřeme lehce olejem a vložíme do držáku na ryby Weber. Na rybu před zavřením drátěného držáku položíme na kolečka nakrájený citron. Grilujeme na přímém žáru přibližně 10 - 15 minut z každé strany, dokud není kůže pstruhů zlatavá a křupavá. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s bylinkami a čerstvým listovým salátem.  Výborná lehká letní večeře.

Na přípravu pstruha na grilu si připravíme vykuchané pstruhy, počítáme jeden kus na osobu.
Pstruhy pokapeme uvnitř i vně citronovou šťávou pro lepší chuť. Nejlépe je používat citrusy ve kvalitě bio, které nejsou chemicky ošetřeny.
Ryby kupujeme nejlépe ve specializovaných obchodech nebo přímo na sádkách od rybářů. Tak máme jistotu, že máme ryby opravdu čerstvé s výbornou chutí.
Do břišní dutiny každé ryby vložíme snítku čerstvé rozmarýny, která nám rybu krásně provoní.
Pstruha uvnitř i vně osolíme, opepříme a potřeme olejem. Vložíme do držáku na rybu Weber. Před uzavřením držáku položíme na rybu na kolečka nakrájený citron.
Uzavřený držák s rybami vložíme do grilu a na přímém žáru grilujeme po dobu 10 - 15 minut podle velikosti pstruhů do chvíle, kdy je kůže pstruhů zlatavá a křupavá.
My jsme měli možnost při grilování vyzkoušet kotlový gril s plynovým zapalováním Weber Performer Toun-N-Go , u tohoto grilu je velmi praktická odkládací deska. Ocenili jsme i integrovanou popelnici.
Rybu servírujeme jako lehkou letní večeři se šťouchanými bramborami s bylinkami a čerstvým listovým salátem.

Aktuality

Archiv aktualit