Rybí polévka na grilu

Rybí polévka na grilu

Počet porcí: 4 - 6

Náročnost: střední

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     2 porce lososa cca 100 g
  •     2 porce tresky cca 100 g
  •     2 mrkve
  •     1 petržel
  •     1 menší cibule
  •     kousek bulvy celeru
  •     2 lžíce hladké mouky
  •     1,5 l vývaru
  •     zelená petrželka na ozdobu
  •     100 g  másla
  •     sůl, pepř
  •     muškátový ořišek


Postup: Mrkev, cibuli, petržel a celer nakrájíme na tenké nudličky. Rybí maso lehce osolíme a opepříme. Gril rozpálíme na nepřímé grilování, do středu grilu vložíme wok pánev a necháme rozpálit. Do pánve dáme rozpustit máslo a nasypeme nakrájenou zeleninu. Orestujeme dozlatova a zaprášíme hladkou moukou, ještě chvilku restujeme, potom zalijeme připraveným vývarem. Dosolíme a dopepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Na grilovací rošt po obvodu poklademe připravené porce ryb a z obou stran ogrilujeme. Polévku v pánvi necháme provařit, grilované ryby naporcujeme na menší kousky a opatrně vložíme do hotové polévky. Podáváme horké. Nakonec zdobíme sekanou listovou petrželkou.

Na rybí polévku si připravíme cca 100 gramů lososa, 100 gramů tresky, dále mrkev, petržel, cibuli, celer, mouku, vývar, petrželku, muškátový oříšek, máslo, sůl a pepř.
Rybí maso osolíme a opepříme.
Mezitím si nakrájíme zeleninu. Začneme petrželí.
Nesmíme zapomenout na mrkev.
Do rybí polévky patří také celer.
A samozřejmě také cibule.
Do středu grilu položíme litinovou pánev, necháme ji rozpálit a pak na ni dáme kousek másla.
Na másle pak osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu.
Restujeme dozlatova. Poté zeleninu zaprášíme moukou.
Zamícháme a po chvilce přidáme vývar.
V případě potřeby polévku ještě dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Osolené filety z lososa a tresky dáme na rošt a grilujeme na nepřímém ohni.
Hotové rybí maso nakrájíme na menší kousky a přidáme jej do polévky.
Polévku podáváme horkou, můžeme i s domácím pečivem.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit