Steak z tuňáka

Steak z tuňáka

Počet porcí: 2
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 25 - 30 minut

Suroviny:

  •     2 pěkné steaky z tuňáka
  •     1/2 malé sklenky oleje
  •     2 stroužky česneku
  •     1 lžička oregána
  •     šťáva z polloviny citronu
  •     1/2 lžičky soli
  •     200 g zakysané smetany
  •     nasekaná pažitka
  •     1/2 lžičky kari koření
  •     1 čili paprička
  •     mletý pepř


Postup: Steaky z tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Potřeme celé kvalitním rostlinným olejem a posypeme směsí čili a kari koření, utřeného česneku a oregána.  Necháme cca 15 minut odpočinout při pokojové teplotě. Gril rozpálíme na přímé grilování. Grilovací rošt ošetříme BBQ olejem a rovnou na rošt položíme maso. Steaky grilujeme z každé strany po dobu 8 - 10 minut.Ochucený dresink ke steaku připravíme smícháním zakysané smetany s nasekanou pažitkou, dochutíme solí a pepřem. Steak servírujeme teplý, přelitý studeným smetanovým dresinkem s čerstvým pečivem. Můžeme též připravit lehký zeleninový salát.

Na přípravu steaku z tuňáka si připravíme především čerstvé steaky, kvalitní rostlinný olej, česnek, oregáno, citron, sůl, kari koření a 1 čili papričku. Na studenou omáčku ke steaku potom ještě zakysanou smetanu, čerstvou nasekanou pažitku a na dochucení sůl a pepř.
Maso z tuňáka pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Dále potřeme důkladně kvalitním rostlinným olejem.
Posypeme směsí kari koření, čili papričky, česneku a oregána. Vložíme do mísy a necháme přibližně 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
Ve chvíli, kdy máme maso naložené přistoupíme k roztopení grilu. Rošty jsme ošetřili olejem BBQ od firmy Weber. K rozpálení dlouhohořícíh briket je lepší použít zapalovací komín Weber.
Maso z tuňáka pokládáme přímo na litinovou mřížku na steaky - sada Gourmet BBQ systém. Středovou mřížku jsme ošetřili olejem ve sprei BBQ od firmy Weber.
Tuňákové steaky grilujeme z každé strany po dobu 8 - 10 minut.
Čerstvou zelenou pažitku nasekáme na velmi jemno.
Studený dresink připravíme smícháním zakysané smetany a nasekané pažitky, dochutíme solí a pepřem.
Steak servírujeme teplý, přelitý studeným smetanovým dresinkem a s čerstvým pečivem.
Ke steaku můžeme připravit i lehký zeleninový salát nebo jen bohatou barevnou oblohu.

Aktuality

Archiv aktualit