Počet porcí: 2 -3
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
Postup:
Filet z lososa očistíme, odstraníme zbylé kosti. Rybu stejnoměrně nakrojíme na 8 stejných dílů, dáme pozor, abychom neprokrojili kůži. V malé misce smícháme všechny ingredience na potírání - sojovou omáčku, hořčici, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Připravený filet osolíme, opepříme a potřeme směsí. Odložíme stranou. Předem namočené cedrové prkénko dáme na gril pod zavřený poklop. Ve chvíli, kdy začne prkénko praskat, dáme na něj připravenou rybu. Pečeme po dobu 15 - 20 minut. Pro silnější vůni můžeme ještě přihodit na rozžhavené brikety ještě 1 - 2 hrsti namočených cedrových lupínků. Grilujeme na nepřímém žáru. Servírujeme teplé s čerstvým pečivem, doplněné citronem.
Grilování je oblíbená činnost Čechů od jara až do podzimu, a co se týká třeba keramických grilů i...
Ve čtvrtek 9.6.2022 v prostorách naší prodejny s grily a udírnami v Tachlovicích proběhl další...
Během probíhající sezóny vyhlásil výrobce Rösle speciální slevy ve výši 4 000 Kč - 7 000 Kč na...