Škvaření sádla na grilu

Škvaření sádla na grilu
Metoda přípravy: grilování, smažení
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: podle množství sádla

Suroviny:

  • vepřové sádlo
  • sůl
  • voda (mléko)

Postup:

  • Bloky vepřového sádla nakrájíme na kostky, podle síly sádla tak 2 x 2 cm.
  • Na dno pánve na grilování nalijeme asi 2 dcl vody, a vhodíme zhruba 2 hrsti na kostky pokrájeného sádla.
  • Voda se postupně vypařuje a ze sádla se postupně uvolňuje tuk - vepřové sádlo.
  • Přidáme další zbylé kostky nakrájeného sádla, a za stálého míchání pomalu škvaříme do růžova.
  • Pak škvarky vybereme, a necháme na pekáči odkapat, a osolíme.
  • Horké vyškvařené sádlo pak slijeme naběračkou do připravené nádoby - například keramického hrnce na sádlo.
  • Pozor na bezpečnost - sádlo má chuť dost prskat a doporučujeme použít rukavic na grilování, a velkou opatrnost při slévání horkého sádla.
  • My jsme při našem grilování použili gril s pevným stolkem a při slévání sádla je pevný stolek hned vedle grilu opravdu k nezaplacení.

Máte chuť na šťavnatý řízek smažený na vepřovém sádle? Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na chleba se sádlem a jarní cibulkou? Dneska si ale řekneme, jak si takové lahodné sádlo připravit pěkně v pohodlí naší zahrady.

O tom, jak je gril praktický domácí pomocník, jsme se přesvědčili při spíše zabijačkovém vaření - při škvaření vepřového sádla. Škvaření sádla doma na sporáku sebou přináší jisté potíže - pokud nemáte opravdu výkonnou digestoř, je to cítit po celém domě, a navíc všechno kolem je pak dost mastné. Zkusili jsme, zda jde škvařit sádlo na grilu.

Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu
Škvaření sádla na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit